Jo, aha. Myslím, že Bourek ani Pe.klo nepořádají žádnou křížovou výpravu na Hare Krišna, jen poukazujou na zajímavej fakt, že jedna sekta je vlastně "cool", zatímco jiná (třeba křesťanská) by u těch samejch lidí možná těžce narazila.
Aran uv@silver-rocket.org
13. 12. 2010, 21:47
Pek.lo: Žádný voči nehmouřim, názorově mám blíž k Bourkovi víc než si myslíš. Jediný, co mě na týhle trestný výpravě sere je, že když se lidi nechtějí nechtějí sloužit svobodnýmu a nelživýmu uvažování, tak je to špatně a veškerá síla se musí upnout na potírání (a v očích jinak smýšlejících čertužel i jedinýho) způsobu jak se relativně bezproblémově vymezit vůči systému jinýmu, kterej je stejně absurdní, ale stejně nepochopitelně tolerovatelnej jako je současný zřízení. Když už chceš revoltovat, tak začni lidem bořit archetyp vůdce a ne jim ho vnucovat prostřednictvím vymezení vůči symbolu chatrnýho významu (což Krišnáci bezesporu jsou). Vystoupíš stejně vehementně na potírání zla skrytýho v $ anebo @? To asi těžko, ne?!
Job honza.krejca@gmail.com
13. 12. 2010, 21:46
před tim džaganáthem v klubovně, loni na ňákym benefitu.
Bourek uv@silver-rocket.org
13. 12. 2010, 21:45
Před čím jsme ty vole zase vystupovali, koho jsme se dotkli?
Aran uv@silver-rocket.org
13. 12. 2010, 21:44
a kruh se uzavřel... brou noc
pp
13. 12. 2010, 21:35
vystupovali, proto sem se na to spojeni ptal.
13. 12. 2010, 21:15
ostatne aran epochal s bourkem tam vystupovali pred stejnou plachtou taky.
poli
13. 12. 2010, 21:00
netvrdim, ze je nekdo spatnej, protoze ma sponzora. ono konec koncu, je celkem logicky, ze zrovna lahar do toho nesli, protoze sou mozna jedinou hardcorovou kapelou, ktera byla oslovena. a vyplyva to z povahy jejich subkultury. tim padem nema smysl chtit totez po ecstasy of saint theresa, ktery maji meritka uplne nekde jinde a neznamena to, ze sou horsi. to je stejny jako tvrdit, ze lahar sou hrosi kapelou jenom proto, ze banan neumi tak intonovat jako treba ta winterova z EOST.
kazdopadne mi pripada vzdycky lepsi, kdyz neco vznikne nez nevznikne. proto mi pripada celkem v pohode, ze ta knizka ma sponzora. nikdo nepredpoklada, ze je to cely DIY podnik. stejne jako nejaka jina knizka.
Pe.klo uv@silver-rocket.org
Hlavně nepijte ty korporátní piváky a vařte si svoje, kluci.
strejda
chci tím říct, že je potřeba o tom mluvit, je dobré rozšiřovat informace, ale zpětně často bycha honit...
ještě
13. 12. 2010, 20:43
Peklo - Takhle globálně nelze než souhlasit. Jenže ty detailní případy se pak dost lišej. Dneska podobný věci číhaj všude - ne že by to s touhle kauzou až tak souviselo, ale odpoledne jsem například četl všude zatím nadšeně přijímanou knížku "Zde jsou psi. Téma skvělý, zpracování taky. Ale jen tak mě napadlo, kdo to vlastně vydal/zaplatil." A zjistil jsem, že Budvar. Přitom prý jediná kapela, která prý tam odmítla být, jsou Lahar... Jsou ty ostatní nějak špatný?
fst |
13. 12. 2010, 20:38
jo jo, to se to keca z vyhratyho vobejvaku, s ceskym pivkem a s laptopem vyrobenym nejakou tou nezavadnou korporaci...
pavel
13. 12. 2010, 20:34
jak já to vnímám, tak církve a sekty jsou firmy, který zneužívaj lidskou víru a lidský slabosti k tomu, aby generovaly buď prachy nebo moc, ideálně obojí.
13. 12. 2010, 20:30
treba stat.nebo skoly.nebo xenofobniho bourka.
ja zas nerad romy
13. 12. 2010, 20:17
"náboženství nebo sekta = vždycky lživej systém na manipulaci lidí pomocí strachu" - Sorry, nemohu souhlasit. Našlo by se docela dost příkladu různých církví a sekt, ve kterých nedochází k manipulaci lidí pomocí strachu, a i u těch, u kterých se to objevuje, bych to nepovažoval za jejich nejpodstatnější vlastnost a hlavní motivaci k jejich vzniku. Ostatně v menší, nebo větší míře se tohle může stávat skoro v každé organizaci, která má nějaké ideové pozadí.
Petr
13. 12. 2010, 20:16