"Jsou tam doma, je to jejich rajón a tím pádem je pro mě tohle místo pro hc/punk koncerty neakceptovatelný i kdyby mělo dalších milion výhod." - opravdu netuším, jak bych to měl napsat jinak.
Banan xmr.bananax@seznam.cz
8. 3. 2012, 17:00
ad Chapeau - posledni 2 roky jsem tam byl jenom parkrat, ale drive mnohem casteji. Nacky jsem tam nepotkal ani jednou - ale to nic neznamena, jejich pritomnost je kazdopadne prusvih. Ale vyskyt "dealerů tvrdejch drog, mafošů a dalších dementů" je v centru Prahy normalni a v Akropoli jsem takovyhle bezva lidi potkal mockrat. Prijde mi skoda kvuli tomu bojkotovat z meho pohledu dobrej klub. To uz by se clovek musel vystehovat nevim kam aby nepotkaval dementy
nez
8. 3. 2012, 16:56
naprostej souhlas s bananem
takk
8. 3. 2012, 16:51
john: napiš nám na
tamtam@druhastrana.cz jak se to dela, diky
mirek dušín
8. 3. 2012, 16:22
Vzdávam to.
8. 3. 2012, 14:28
Podle mě by to mohlo bejt fajn místo, takže o důvod víc tam chodit, aby se poměr polodementních mafošů snížil. Jsem tam 2x do roka, nicméně určitý pozitivní změny pozoruju. Je jasný, že brát spodek jako inertní prostředí nejde, když ho provozujou majitelé, který vaří v horních 2 patrech prachy bůhvíjak pochybnym způsobem, ale jak jinak naučit lidi, co je správný, než jim to ukázat?
John
8. 3. 2012, 14:19
Ale problém u Chapeau není jen v samotné "ochrance" (ty uvozovky jsou opravdu na místě), ale v tom, že se do toho prostředí stahujou lidi, se kterýma prostě nechci mít společnýho vůbec nic. Kdykoliv pozdějí vylezeš z toho podzemí, tak nahoře narazíš na mix nácků a jejich kámošů, dealerů tvrdejch drog, mafošů a dalších dementů. Jsou tam doma, je to jejich rajón a tím pádem je pro mě tohle místo pro hc/punk koncerty neakceptovatelný i kdyby mělo dalších milion výhod.
8. 3. 2012, 13:58
tak já se 22.3. mrknu na to, kolik tam bude steinaru a taky vam jednou reknu, kolik jich tam bylo
já ten klub nebranim, ale jsem k nemu tolerantni, a kdyz tam je dobra muzika, tak se tam stavim. ze jsou lepsi mista, o tom zadna.
me se zase nelibi ochranka v akropoli, ale ze bych tam nešel na dobrej koncert, mi nenapadlo
luklukluk
8. 3. 2012, 13:51
Já si někdy apriori očkuju, že věci budou OK, i když si jsem vědomej zvýšenýho rizika. V duchu "to, že jsem paranoidní, pro ně může bejt důvod mě začít sledovat".
Převedeno na Chapeau: idiot ve Steinaru je normální člověk jako já o to víc, o co víc tak na něj budu nahlížet.
Jednou Vám řeknu, jak jsem si tenhle mindset nestihl nastavit, protože přišli zezadu.
John
8. 3. 2012, 12:32
Já tam byl všehovšudy 3x a ano, na začátku tam je pár lidí, i nahoře. Ale když je venku teplo a vylezeš v průběhu večera vem před klub, narazíš tam na bandu zmrdů, který to tam mají "hlídat". Ti se pak přijdou během večera párkrát mrknout i dolů, nebo se to alespoň stalo kdykoliv, když jsem tam byl. Nechci to nějak dramatizovat, ale není mi příjemný mít na hc/punk koncertě za zády idiota ve Steinaru, kterej se tam navíc poflakuje z posvěcení klubu a kdykoliv vylezu ven, tak čekat, kdy dojde k nějakýmu problému. Jeden z hlavních důvodů, proč jsem v punku je ten, že tomuhle vždy vytvářel nějakej protipól a snažil se fungovat na úplně opačným přístupu.
8. 3. 2012, 11:38
Banan: kdyz jdes na koncert, ktery tam vetsinou zacinaj v 20 nebo 20:30, tak je nahore vetsinou poloprazdno, a jdeš dolu, kde nikdo z tech, ktery zminujes, tam neni do konce koncertu, resp. do doby, kdy je vstup za prachy... moje zkusenost z tri ctyr koncertu za posledni pulrok
luklukluk
8. 3. 2012, 11:29
http://praha.idnes.cz/sen…
maso může zabíjet!
8. 3. 2012, 11:23
Chapeau je po rekonstrukci jiný v tom, že už nemusíš chodit přes nejhorší bar a nejhorší diskotéku všech dob. Nicméně ty náckové, dealeři, dementní turisti a nechutný polomafoši tam zůstali pořád a pro mě je to fakt dostatečnej důvod se tomu místu vyhnout kdykoliv to bude možný.
8. 3. 2012, 10:09
bez urazky, vaclav: chapeau dle me není problem, po rekonstrukci je tam fakt dobrej zvuk, z hlediska poradani koncertu to tam ma navic radu vyhod a asi dve nevyhody. ale to je vsechno uplne jedno, protoze Collector Base Emittor, co tam kluci 22.3. delaj, je fenomenalni kapela. fakt si tu desku nahlas pustte
collectorbaseemitter.band…
luklukluk
8. 3. 2012, 07:27
jiný pohled: No a v tom je právě ten problém. V tom, že reflektujou pouze to, co zrovna jim přijde důležitý a nesnaží se jít k samotnýmu problému blíž, protože by to vyžadovalo trochu dlouhodobější perspektivu, která je nicméně pro dnešní média naopak neperspektivní. Prosímtě, jeden průkaznej příklad za všechny – ACTA byl úplně jinej problém, než to absurdní zatčení zakladatele megauploadu nebo třeba "fenomén" anonymous, což byla sice poměrně atraktivní témata, o kterých se dalo mluvit a psát bez rozmyšlení hned a vyřešený byly taky v podstatě v co nejkratší době, ale jádro celýho problému bylo přece někde úplně jinde, což se vůbec nereflektovalo a ani nereflektuje – a to je opravdu v podstatě jen pár dnů po tom, co to všechno začalo. Prostě se ty problémy přesunuly proto, že přišlo něco zajímavějšího a čerstvýho, co vyvede lidi znovu z nudy, což je symptomatologickej fakt dnešní doby – nuda a co nejrychlejší řešení (vždycky se mi připomenou povídky Jana Balabána, kterej o tomhle krásně psal, třeba začátek povídky Sémantické pole, ale to jen tak na okraj). Slyšeli jsme o zatčení, fakt jen o zatčení a o tom, kolik ten chlápek způsobil škody, a slyšeli jsme o tom, jak anonymous napadaj jeden server za druhým a k tomu všemu dávali ve vysílání krásný a tajuplný grafiky. Nicméně k tomu, že jen proto, že si tyhle korporace chrání svůj naprosto zastaralej prodejní model, kterej kongeniálním způsobem využil jeden chlápek, a že se vůbec nereflektuje problematika internetu, kde se vytváří jistý paralelní systém, který vyžaduje úplně jiný přístup, než na kterej jsme zvyklý (jak ostatně taky Dälek k analogickýmu problému říká); to nikdo řešit nechce. A nejpodstatnější na tom všem, co jsem teď napsal, je to, a to je taky jádro mýho problému (mýho, jak implicitně naznačuješ), že tady jde především o to, že média v dnešní době neumí zaujmout nějakej pevnej postoj vůči určitýmu problému, protože ji pronásleduje problém současný přílišný konformity – myslím si, že i přes problém nestrannosti a objektivity by mohlo být možný najít jistej, pevnej a poučenej postoj vůči problémům, který se kolem nás dějou. A to samozřejmě vyžaduje dlouhodobé a poučené zaujetí tématem, nicméně na tohle tady není prostor. A podívej se, jak se tyhle případy poslední dobou kumulujou – není to tím, že všechno to, co se teď děje, už bylo v kritickým stavu už před pár lety, ale teď došlo ke kulminaci všech problémů, protože se jim nikdo v minulých letech nevěnoval? ACTA, univerzity, porody, rasismus atd. – to nejsou problémy posledních dvou měsíců, ale naopak v posledních dvou měsících plnily média každej den, a co se s tím vším udělalo? Samozřejmě, že nic. Já teda nejsem žádnej jasnozřivec, neříkám, že mám ve všem, co tady teď padlo, absolutní pravdu. Samotnýmu mi připadá, že tady píšu poměrně naivní, téměř s nadsázkou hospodský kecy, ale na druhou stranu mám díky mýmu vzdělání i jistej kritickej (=hodnotící) přístup k tomu, co kolem sebe vidím. A já fakt vidím jen povrchní články, který maj za cíl jen to, aby přinesly něco zajímavýho, snad šokantního. Nakonec si přece jen všechno, byť na velice krátkou dobu, vybojují sami lidé tím, že vyjdou na ulici, začnou protestovat a snad i zablokují webové stránky, ale o tom nejpodstatnějším, které se nedá jen tak vykřičet a o kterém se musí spíše o to intenzivněji jednat, se ihned přestane psát, natáčet, fotit, protože (ještě jednou to zopakuju) to je dlouhodobé, nedá se to ihned tady a teď vyřešit a tím pádem je to pro diváka, čtenáře a posluchače neatraktivní. Ale fakticky si myslím, že se reálně žádný články, reportáže etc. k jádru nějakýho problému z poslední doby neblíží.
punkistpop punkistpop@gmail.com
8. 3. 2012, 01:30