Banán to v tý recenzi vystihl....
pěkně
17. 9. 2013, 15:50
fst: ve zkratce - kecáš hovna. ale to je jedno, budeš rozježděn tanky tak jako tak.
vt
17. 9. 2013, 11:00
většina jsou židobolševický kryptofašisti
zednář-číšník
17. 9. 2013, 10:47
fst: Tím že "demokracie = absence levicové vlády", měl možná autor na mysli to, že zatím po všech volbách se uzavírali koalice apriori bez komunistů. Že levicí se tu straší před každými volbami ve smyslu, pozor na návrat rudý totality. Tak jak to ostatně děláš i ty svoji vzpomínkou na učitele a punk. Při tom rozhlížení po světě asi není špatný se taky podívat do Skandinávie... Naše levice není obzvlášť liberální a moderní, ale najdeš tu různé proudy a ta řeka je šiřší než od Lukašenka po Kim Čong Una. Ten text se navíc týká spíše současnosti a všímá si současných sociálních rozdílů a snaží se trochu popsat mechanismus jejich vzniku. Pro mě třeba zajímavě připomíná facebook, firemní newspeak, gated communities atd. Takže já ten "vycucanej blábol" beru do určitý míry vážně a připadne mi, že je o čem přemýšlet.
arche.mmc
17. 9. 2013, 09:53
takže jste teda anarchisti nebo komouši? ať v tom mám jasno
pionýr
17. 9. 2013, 09:17
a zase zpátky k hudbě. ta deska OR je parádní, zvláště v čase 4:40 ve skladbě Sny začínám mít husí kuži... už se těším, až kluky potkám a řeknu jim to do očí: díky za super desku
luklukluk
17. 9. 2013, 08:55
ad Slačálek a komunisti:
http://www.jaime.cz/node/…
F
17. 9. 2013, 04:16
antikomunismus je nudný
theodor adorno
16. 9. 2013, 22:22
Ten jazzball je boží. PSe nevíš, kde ho objednat? Dal bych ho bráchovi pod stromeček. Měl by radost.
p.
16. 9. 2013, 21:30
straseni unorem v roce 2013?????? nedelej si prdel a to se vsadim ze jsem starsi nez ty
ex - jiskra
16. 9. 2013, 20:55
fst: Nechci zabíhat do ideologie, ale nazvat ten článek "blábolem" mi přijde těžce mimo. Je to naprosto brilantně napsanej / vyargumentovanej text. Dlouho jsem nic zajímavějšího nečetl.
Aran uv@silver-rocket.org
16. 9. 2013, 19:57
pamatuji si někdo, zhruba měsíc nazpátek, jak se tu jela hudební hrůza roku?
mám dalšího křížence, zplozence tentokrát sportovního, tenhle je ale aspoň sranda:
http://www.youtube.com/wa…
PSe
16. 9. 2013, 19:25
V G - Pokud ten z prstu vycucaný blábol někde bere vážně, jeho věc. Já mám bohužel nebo spíš bohudík tu zkušenost, že všichni lidé bez výjimky, které znám a emigrovali, měli přesně opačný postoj, než ten neznámý a nejmenovaný slačálkův kamarád. Jistě to není statistický vzorek, ale... Mně se stačí rozhlédnout po světě, v kolika státech je u moci levice, a ani v nejmenším tam není více či méně demokracie, než když tam vládla pravice. A že naopak existuje mnoho států, které jsou jednoznačně demokratické a přesto mají u vlády pravidelné střídání levice s pravicí. Nevylučuju, že někdy nějaký blb typu LePena nepronesl blbost, že "demokracie = absence levicové vlády", ale já tuto myšlenku vidím v tomhle článku poprvé a mám silné podezření, že si ji pan Slačálek prostě vymyslel, aby měl "argument" A hlavně - všichni lidi jako Slačálek nebo Kotrba operují levicí jako čímsi na způsob toho, co je ve Francii či Itálii, tedy států s dlouholetou demokracií. Jenže do toho nám chybí tak aspoň třicet let. Naše levice se totiž pohybuje někde na ose mezi Lukašenkem a Kim Čong Unem.
fst
16. 9. 2013, 19:21
vod hoven - sorry, ale ne že by to s tím souviselo. Nemluvě o faktu, že levice a pravice jsou u nás pojmy čistě teoretické. Třeba z marxistického pohledu je takový Bonus zlý podnikatel a vykořisťovatel a kdyby tu znovu nastalo teoreticky něco jako únor 48, tak Carton Clan znárodněj. Torr by byl velmi pravděpodobně okamžitě vyhoštěn a Aran by nejspíš jako "přisluhovač předchozího režimu" skončil v nejlepším případě někde v kotelně. Banán by pak šel rovnou bručet za "šíření podvratných ideologických myšlenek".
Livia a její otec ve 40.tejch letech- Podle vzoru Kdo volí levici je nácek, fandí slávii a žere guláš?
Faw - bohužel. přitom je to obojí stejná vlna a my senilové, co to pamatujem moc dobře víme, jaký měli kovaní komouši vztah k punkáčům, jak se za číra yyhazovalo ze škol. Nám v hodině občanské výchovy pan ředitel při politické ekonomii doslova řekl, že punk "je něco, co do moderního levicového státu, který směřuje k budování komunistické společnosti, rozhodně nepatří", že "ta lůza je jen výsledek buržoazní dekadence, pod vedením komunistické strany k tomu být punkáčem není důvod" A myslet si, že současní komouši jsou jiní, je čirá naivita.
fst
16. 9. 2013, 19:02
V sobotu jsem viděl duo LETO a je to vynikající kapela!!! Něco jako Travels nebo Blonde Redhead z období "Melody Of Certain Damaged Lemons". A mají skvělý český texty. Doporučuju!
Aran uv@silver-rocket.org
16. 9. 2013, 10:22