samozřejmě cesta je se na to vysrat a nepsat jim nic, ale chtěl jsem to mít vždycky pořešený - tak nás letos pro jistotu někdo dopředu udal hygieně a přijeli nám změřit hluk a probíhá přestupkový řízení. takže to máme pořešený i bez OSA, že
bys
24. 9. 2013, 13:42
ad OSA - pokud nejsou kapely zastupovaný, tak se neplatí nic, pokud zazní skladby někoho, kdo je zastupovanej, vypočítají poplatek podle sazebníku u nich na webu (podle kapacity místa, velikosti obce / města, výše vstupnýho, poměru zastupovaných autorů atd. - mají tam na to tabulku). každej rok jim dopředu hlásím akci, vyplním jejich online formulář, kde vypíšu i playlisty kapel a pak se mi obvykle do měsíce ozvou mejlem s tím, že nemusím nic platit (nezvu zastupovaný kapely a případný covery v playlistech zapřu, párkrát jsem si playlist i normálně komplet vymyslel, když jsem ho nemohl z kapely dostat). dřív jsem to dělal tak, že jsem v tom online formuláři vyplnil jen názvy kapel a napsal prohlášení, že nejsou zatupovaný, ale poté co mi jednou po akci poslali "návrh smlouvy" s poplatkem cca 2000,- kč, musel jsem stejně dodatečně poslat playlisty kapel a pak ten "návrh smlouvy" stornovali
bys
24. 9. 2013, 13:38
Já to ještě doplnim: nebo je to tak, že samosebou neni problém si ty mp3 někde stáhnout zadara atd., ale chcete nám/kapele poslat aspoň tu stovku, protože vinyl si nepouštíte nebo je drahej? Je fakt, že se něco děje, hehe...
Töhötöm uv@silver-rocket.org
24. 9. 2013, 13:25
Jsme docela v šoku, jak si posledních pár tejdnů objednáváte downloady aktuálních (ale i starších) Silver Rocket desek za těch 100 Kč. Chci se zeptat - přivede vás třeba pak ten download ke koupi vinylu? Ty se naopak prodávají minimálně. Když tak díky.
Aran uv@silver-rocket.org
24. 9. 2013, 11:46
Add OSA, tohle je na jejich webu:
Musím platit autorské odměny OSA chci-li pořádat menší hudební festival, kde nejsou všechny kapely zastupované?
X
Nejdříve je potřeba zdůraznit, že OSA nezastupuje interprety, ale skladatele, textaře a nakladatele. Na základě recipročních smluv se zahraničními ochrannými organizacemi zastupuje také převážnou většinu autorů z celého světa. Pokud na festivalu zazní skladby také nezastupovaných autorů, je autorská odměna krácena podle poměru skladeb zastupovaný/ nezastupovaný autor.
Takze staci asi nejakej dopis, ze hrany skladby nejsou od autoru zastupovanych OSOu. Mozna tam nahlasit, ze nejaky covery se hraly.
M rd
24. 9. 2013, 11:40
já třeba nechápu že tahle uzákoněná buzerace ze strany OSA a spol. neodporuje listině základních práv a svobod, z wikipedie: "Článek garantuje základní politická práva, to znamená svobodu projevu, právo vyjadřovat své názory, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace." myslim že kolem tohohle by mohla lehce proskotačit každá politická kapela, ostatním by mělo stačit na začátku vystoupení říct "Zeman je debil" a hned je vystoupení politická agitace; a nebo snad politický strany platí autorský poplatky za projevy svejch členů? sou nebo nejsou to autorský díla?
jos
24. 9. 2013, 08:42
bic.a, Abuch: Dík, počkám. Zajímá mě jakejkoliv funkční model, jak je legálně obejít - tzn. kromě osvědčenýho modelu prostě se na ně vysrat a doufat, že mi na akci nepošlou kontrolu.
Petr
24. 9. 2013, 07:27
Nabízím 2 lístky za cenu 1 zítra na Dobešku - SKLEP - Výběr z besídek. Nebo vyměním za vinyl OR. Hudbu místo srandy
Hudbu místo srandy! hawhawran@gmail.com
23. 9. 2013, 23:28
ad osa, jak se neco dovime, tak se s tim vyjevime, komunikace zdlouhava, vysledek nejistej ale jsou i jiny zpusoby, ktery by mohly bejt funkcni.
Abuch uv@silver-rocket.org
23. 9. 2013, 22:44
hele kazdej ma rad tu svoji debat
nezvedavej
23. 9. 2013, 20:50
https://cs-cz.facebook.co…kamosi zalozili kdysi Svaz nezavislych autoru prave proto ze je desne srala Osa, je mezi nima i jeden pravnik ale on sam rika ze je nutne i nadale platit Osu. pokud chce mit clovek naprostou jistotu legalnosti....protoze kdyby doslo k soudnimu sporu asi by se to prohralo.....presto SNA podle me funguje....kdyby chtel nekdo pomoct...urcite se ozvete...
bic.a
23. 9. 2013, 19:56
Hele, nechce se mi to hledat mezi traktátama o antikomunistech, ale zpátky k debatě o OSA, která mě naopak docela zajímá. 30.8. tu psal Stryiker tohle:
Prej se dá udělat to, že se koncert nahlásí předem a spolu s tím se dodá čestný prohlášení kapely na papíře (jména a podpisy všech členů), že si nepřeje, aby na daným koncertě byly poplatky jejich jménem vybíraný (a přerozdělovaný). Potvrdila to přímo pracovnice OSA, chlapci z TJ Praha to chtěj vyzkoušet, tak čekáme na jejich zkušenosti.
Jsou už nějaký zkušenosti? Jsem zvědavej.
Petr etrkalas@seznam.cz
23. 9. 2013, 19:41
jestli se nebojíš rokenrolu, čekuj novou desku na MMM
http://animoto.com/play/L…
indoš
22. 9. 2013, 20:03
Babí léto / podzim je tady:
http://www.youtube.com/wa…
Aran uv@silver-rocket.org
22. 9. 2013, 15:48
0
Rhrd krystal@atlas.cz