Takze kdyz nejsi DIY tak muzes lidem lhat a je to ve spoku?
d.
13. 3. 2014, 18:38
a když už jsem tu, ještě k abudvojce. Na Wladimira nějak nezanevřu, ale fakt si myslím, že to neřešil nejlíp. Ten sponzoring Budvaru měl být otevřený, spousta rapperů má ve svých klipech product placement, některý to propagují i v textech (Hennessy koňak), spousta sportovců propaguje značky, já bych mu to třeba nevyčítal. Jestli jsou v klipu a v knížce částečně jeho prachy a částečně prachy Budvaru, moh to zveřejnit dřív, napsat trochu konkretněji, neco jako Kapitalismu model SR. Na druhou stranu o sobě nikdy netvrdil žej je DIY a většina jeho fanoušků ho tak ani nebere, tudíž nemá nějakou odpovědnost vůči svojí scéně nebo tak...
Faw
13. 3. 2014, 18:20
to nasrany: akorát že ty jim NEMUSÍŠ pak ještě posílat peníze. Prostě to zkouší i touhle cestou (přičemž crowdsourcing mi z těch cest co jmenuje michal níže přijde jako jedna z "nejčistčích") a podle mě toho stejně takto moc nevyberou. Mně to přijde podobný, jako když někdo dělá koncert kapely a nastaví vstupné na 100 s tím, že někdo movitější třeba dobrovolně zaplatí 150, aby pokryl ztrátu/přispěl kapele na benzín atd.
Faw
13. 3. 2014, 18:10
adekvátnost: taky jsem psal, že nestačí. do ekonomiky fullmoonu nevidim, ale asi tady pro něj není dost velký publikum.
nasrany: no ono když se započtou všechny náklady (zkušebny, aparatůry, benzíny, atd...) tak většina kapel tady z čůrákova mlejna a jim podobný je taky prodělečná záležitost.
(takže když si kupuješ desky a chodíš na koncerty a myslíš si, že podporuješ kapely, tak morálně jo a samozřejmě bez těch peněz už by to nešlo dělat vůbec, ale především finančně podporuješ benzínky, lisovny desek, tiskárny, výrobce hudebních nástrojů, automobilky, DPH.... takže možná martina přesulici overstreet měla pravdu a pojďme zpátky do jeskyně hrát na bubínky u ohně, hahaha...)
michal
13. 3. 2014, 18:00
není to nic jiného než
poslední škub mrtvoly
13. 3. 2014, 16:51
Toto kurva uz nechapu, Fullmoon kupuju od zacatku i kdyz ted uz spise ze setrvacnosti protoze cist se to teda uz jaksi neda, ale myslel jsem si ze kdyz kupuju casopis podporuju autory tak jakepakkurvacopak??!?!? To je jako si koupit desku konkretni kapely a pak jeste muset poslat clenum kapely dalsi extra penize za to ze venovali svuj cas napsani te hudby ne? A to se bude vybirat na kazde cislo?!?
Nasrany
13. 3. 2014, 16:31
a taky některý chudáci interpreti se musejí upsat velkejm ošklivejm labelům, kdežto některejm vydání desky zaplatí plebs, bleješ taky z Lokal Rekorc?
leju, pak někdy bleju
13. 3. 2014, 16:27
adekvátní odměna je dost vágní pojem. 60 papírů / 12 to máš 5 000 / číslo ... to by tam muselo bejt 5 článků a nic víc, aby to bylo adekvátní... nebo to chtěj vybírat každej měsíc?
když si to lidi nekupujou, bude chyba asi někde jinde
adekvátnost
13. 3. 2014, 16:22
zastanec bleju: jak psal marek, na adekvátní odměny přispěvovatelů to asi nestačí. mě jenom zajímalo, z čeho bleje...
michal
13. 3. 2014, 16:14
zastance bleju: tak asi si ho moc lidí nekupuje, jinak by přece nemuseli takto vybírat. Myšlenka podpory konkrétních autorů mi přijde OK, je to lepší než to nastavit jako ve Sparku atd. Anebo bys radši víc reklam? Není žádná univerzální cesta a mě přijde sympatické, když to aspoň někdo zkouší jinak
Marek zavodskymarek@centrum.cz
13. 3. 2014, 15:42
To michal: a nestačí si ten časopis nebo co to je jen koupit?
zastance bleju
13. 3. 2014, 15:20
bleju: ještě mě napadá - když se na něco má dobrovolně skládat "plebs" se ti asi nelíbí , soudě podle tvého komentáře, když to skrytě sponzorujou firmy (např. budvar) nám (asi bych se sám do týhle skupiny zařadil) taky nevoní, když to sponzorujou otevřeně tak to je taky špatně (já bych řekl, že jak kdy), když to zplatí stát=tzn. plebs povinně, tak na to sou podle mě ve "scéně" dost nevyjasněný názory a když to platí jen ti, kteří to chtějí, tak je to zase "kapitalsmus" (takže asi taky špatně?). marně přemýšlím, jestli máme nějaké východisko? co poradíš?
michal
13. 3. 2014, 13:04
bleju: a jakou to má souvislost (když pominu, že mi to nedává moc smysl, ale třeba to ještě nějak rozvedeš, abych to pochopil) v tomhle konkrétním případě? nelíbí se ti a) myšlenka crowdfundingu, b) že pro časopis, kterej si na sebe nevydělá, píšou někteří dobrovolně téměř zadarmo, c) že někdo vůbec dělá časopis, kterej si na sebe nevydělá, d) jinej důvod?
fakt mě to zajímá.
michal
13. 3. 2014, 12:48
2michal: and here is some capitalism for you....... par lidi ma vyplaty a na ty ostatni se ma slozit plebs?
bleju
13. 3. 2014, 12:25
bleju: můžeš to nějak odůvodnit? díky.
zvědavej a nestrannej michal
13. 3. 2014, 12:06