Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Čau, Prokope a ostatní. Od toho, jak se to začalo řešit (na začátku jen mezi zainteresovanýma) mě celá ta situace dost mrzí a mám z toho trávený dva dny. Nečekal jsem, že to dopadne takhle. Celou věc jsem viděl zhruba tak, jak popisoval Ctib, a nepřišlo mi to jako problém. Kdybych věděl dřív (ne dva dny před koncertem), že OTK děláš v Kabinetu ty a vadí ti druhej koncert, tak se rád s tebou nějak domluvím, nechtěl jsem, aby z toho byly prudy. A když jsem ti pak volal (včera), když jsi nám poslal vzkaz, nabízel jsem ti, že to nějak vyřešíme. Samozřejmě nemůžu mluvit za kapelu, mrzelo by mě dost, kdyby Telefon nehráli, ale chtěl jsem ti vyjít vstříc, nebyl v tom žádnej zlej úmysl. A nechtěl jsem, aby se koncert v Kabinetu nějak posral (mrzelo by mě to i kvůli ostatním kapelám). Jen teda, neuvědomuju si, že bychom se nějak se Ctibem bavili, že nebudou na plakátech a nebude reklama. Normálně jsme se domluvili na koncert. A myslím, i když je to fest divoký, že by se to dalo nějak vyřešit i teď, ale není asi na mně ten výkop. Utíkám, musím taky chystat věci na večer. Sorry, mrzí mě to. Snad dáme pak pokec někdy v klidu....
Martin - storm/tummo jeden z těch, co dělá koncert ve Vegalité 27. 3. 2014, 13:37
Ahoj. Telefonu jsme dali vybrat, kde budou hrát, nezrušili jsme jejich koncert. Ctibe - Zajic mi nenapsal žádnou sms o druhém koncertu. Dozvěděl jsem se to až předevčírem z plakátu. A todle se (ne)dozvědět od kapely, na které chtě-nechtě stavíš z části ekonomiku akce je prostě podpásovka. Ikdyž vám věřím, že nezáměrná. Rozhodnutí dát vám vybrat je výsledeck kombinace 2 faktorů: jednak očekávaná minimální návštěvnost vašeho koncertu v KM (akce ve Vegalité je prostě akcí vaší posluchačské základny v Brně a tu jsem chtěl rád dostat právě na pro mě zajímavou kombinaci OTK/TELEFON/VLNĚNA) a komplikace spojené s vaší nemožností absolvovat zvukovku (byť jste trvali na přestavení aparátů a bubnů kapel, které vám je měly půjčovat a tedy přezvučení), nejistými časy příchodu do klubu atd. Takže jsme se rozhodli dát vám vybrat. Vybrali jste si jinou akci. Šmitec. Je to za mnou. Pro mě by to skončilo lakonickým zveřejněním o neúčasti Telefonu v kanálech KM (což se ostatně stalo). Neměl jsem potřebu to rozebírat na fórech. Kdo se v tom chce patlat dál, může, já na to nemám čas.
Mimochodem, Zajíc mi navíc předevčírem tvrdil, že vám ve Vegalité slíbili, že na vás nebude reklama, že tam vystoupíte jako překvápko, bonus. Nakonec reklama je a pořádná.
prokop 27. 3. 2014, 13:12
ale ano jano proč já bych měl tím pádem pořádat koncert kapely na kterou nepřijdeš a spousta lidí jako ty ze stejného důvodu?lidi z Km neznám ale zachoval bych se stejně.
CTIB - vždyť jasné,v pohodě
štrunc 27. 3. 2014, 12:20
Já jdu do Vegalité, protože jde o benefit, a akci kterou chci podpořit, nejdu primárně na Telefon (kždp. kdyby byla jen jedna akce - koncert v Kabinetu, tak tam nejspíš nepůjdu protože mě až tolik nezajímá OTK a ostatní kapely znám). Já myslím, že problémy Kabinetu neřeším, spíš mi přijde sranda, že důvod ke zrušení Telefonu v Kabinetu, je to, že by hrál v jeden večer i na jiný akci - konrétně na benefitu.
jana 27. 3. 2014, 12:07
Ale zároveň chci říct, že přiznávám plné právo pořadatelům rozhodnout se, zda koncert dělat, či ne. Měli jsme to předem vyjasnit pořádně, v tomhle je to rozhodně naše chyba.
CTIB 27. 3. 2014, 11:53
štrunc, teddy - Rozumím, ale uvažte toto: ani na jednom koncertě jsme neměli být za nějaké hlavní hvězdy, obě akce byly pořádány primárně pro jiné kapely. Nás, jak jsme si mysleli, zvali oba pořadatelé jako další doplnění programu. Navíc, když už došlo k tomu nedorozumění, nabídli jsme snížení cesťáku (a za sebe říkám, že bych hrál klidně za nic, když už jsme opravdu předem nedali pořádně vědět), ale odpověď zněla, jak už jsem řekl, že o peníze nejde.
CTIB 27. 3. 2014, 11:50
Jano a ty půjdeš kam?podle toho co píšeš, tak do vegalité, tak nemusíš řešit kabinet.Hodnoty a myšlenky Telefonu se dnes šířit budou tak jako tak.
teddy 27. 3. 2014, 11:26
Třeba by ten člověk tu kapelu pozval a ten koncert dělal proto, aby se šířily jejich hodnoty a myšlenky? :-)
jana 27. 3. 2014, 11:15
v saline taky poustim vegany a diy sednout
jsou vic 27. 3. 2014, 11:13
z pohledu pořadatele:pokud pozvu kapelu na koncert a zavazuju se k tomu že jí zaplatím cesťák tak i doufám že na ní dojdou nějací lidi.když ta kapela bude hrát v ten samý den v tom samé městě na jiné akci kde je navíc větší pravděpodobnost že na ní dorazí její publikum proč bych pak ten koncert dělal??!?!"dvě odlišná prostředí" a "nekonkurence" jsou sice pěkné fráze stejně jako DIY ale jako člověk co brno zná si dovoluju tvrdit že pro pořadatele z Km by koncert Telefon za této konstelace znamenal jen vyhozený cesťák.čímž neútočím na Telefon a věřím že to vzniklo z nedorozumění.
štrunc 27. 3. 2014, 11:07
a já si říkala že je super a sranda, že TELEFON hrajou na dvou akcích, takže škoda, že nakonec ne. Jako konkurenci to vůbec nevnímám, navíc ve Vegalité jde o benefit! na Vegan Fest. Takže pokud kapele bylo řečeno, že si má vybrat, tak už z podstaty Telefonu a myšlenek a postojů týhle kapely to znamená se podílet a před-rozhodnout o zrušení koncertu v Kabinetu. Je jasný, že kdyby měl hrát např. Kryštof někde na Svoboďáku a ten den i v Kabinetu, tak by to asi finanční a strategickou logiku mělo. Ale v DIY scéně, kde kapely fungujou na jiných principech, hodnotách a etických postojích tenhle typ myšlení a rozhodování nefunguje a jsem za to fakt ráda.
jana kassandra@email.cz 27. 3. 2014, 10:59
Hele, OTK, koukejte navalit 2 ukázky z nový desky.
Šup, šup! 27. 3. 2014, 10:25
hrát v jednom městě(i když se jedná o village u Prahy) dvakrát tentýž den je na blbost. co se týká konkurence...já bych si dal třeba obě akce a v tomto ohledu by support mohl být jazýčkem na vahách...
teddy 27. 3. 2014, 10:16
Prokope, my jsme nechtěli ventilovat veřejně tenhle podivný spor (a mimochodem autorem zde zveřejněné informace je náš kytarista Zaj, já ji akorát přebral z našeho webu a hodil ji sem, neb se zde objevilo info o akci a já chtěl, ať se lidi dozvědí, že v Kabinetu múz nakonec nebudeme), ale jak myslíš.
To bylo tak: stalo se, že TELEFON dostal ve stejný den od dvou kámošů (dobře, řekněme spíš známých) nabídku na koncert v Brně - na stejný den. Jeden do Vegalité jako jedna z kapel k partě Hanba, pro kterou hlavně koncert byl pořádán, jeden do Kabinetu múz, jako předkapelu OTK (pro nás neznámé prostředí, trochu cizí vody - to cizí nemyslím špatně, možná bych měl říct neprobádané - a hlavně tím pádem pro nás dost lákavé). Všimni si - oba koncerty by se uskutečnily s námi i bez nás, navíc striktně punkové Vegalité s tím programem, který je v plánu, a vedle toho řekněme artový Kabinet múz s "alternativníma" OTK, čili úplně jiné vody - proto nás ani ve snu nenapadlo, že by mělo jít o nějakou konkurenci. No a když jsme přemýšleli, kterou akci zvolit, napadl nás haurský nápad, že zkusíme dát obě, setkat se oběma těma známýma, co nás pozvali, a zahrát jak pro lidi, kteří nás znají (Vegalité), tak pro publikum, které o nás nemá šajn a které by nejspíš na koncert od Vegalité nikdy nedorazilo (Kabinet múz).
Já komunikoval s Vegalité, Zaj s Kabinetem múz - tedy s tebou. Hned v momentě, kdy padl návrh bouchnout oba koncerty, ti Zaje napsal sms, že bychom rádi zahráli, a jestli bychom mohli koncert otevřít, že na stejný den máme ještě jeden koncert. Pravda je, že nenapsal, že ten druhý gig je taky v Brně - ale myslel, že na to přijde řeč později, při podrobnějším dohadování. Jenže pak tys odcestoval a k bližší komunikaci s tebou nedošlo - až teď v pondělí, kdy ses vrátil. Rozhodně uznávám, že byla naše chyba, že jsme si tohle nevyjasnili podrobně, na druhou stranu nás, jak už jsem řekl, ve snu nenapadlo, že by se mělo jednat o nějakou konkurenci.
Organizátoři z Vegalité věděli od začátku, oč se jedná, věděli o obou akcích, o tom, že bychom rádi zvládli obě - a vyšli nám maximálně vstříc ve všem možném - včetně času hraní. To neříkám proto, abych tebe nebo někoho z KM z čehokoliv obviňoval, ale abych ukázal, že asi nejen my z TELEFONu jsme nad celou situací přemýšleli tak, jak jsem se pokusil vyjasnit výše (dvě odlišná prostřední, různé publikum, nekonkurence,...).
A pak, tohle pondělí, čili čtyři dny před plánovaným Tour de Brno, jak jsme našemu výjezdu začali říkat, přišla studená sprcha: ty ses vrátil z cest, dozvěděl ses o druhém plánovaném koncertě - a následoval vzkaz, že si musíme vybrat. My jsme z toho byli špatní, protože jsme nezamýšleli vyvolávat žádné spory, nabídli jsme ti dokonce možnost, že za takové situace zahrajeme za těžce snížený cesťák, ale bylo nám řečeno, že o peníze nejde. Promiň, ale v takové situaci bylo naše následující rozhodnutí jednoznačné. Takže nakonec hrajeme jen ve Vegalité.
Osobně je mi celá situace hrozně trapná. Uznávám chybu, že jsme si nepředali hned na začátku všechna fakta, ale nebylo to dáno zlým úmyslem, ale shodou okolností. Nápad zahrát dvě akce byl motivován ne nějakou megalomanií (obvykle dvě akce za den odmítáme, chceme odvést vždycky maximální výkon, být při hraní plní síly, ne vyšťavení), ale chutí oběma kámošům, co nás pozvali, vyjít vstříc, celá ta situace (dva známí nás v jeden den pozvou na akci na stejný den do stejného města - a ne městečka, ale Brna, kde, pokud vím, je dnes několik dalších koncertů) nás na začátku hrozně potěšila, připadalo nám to jakou kouzelná shoda okolností. To, jak to celé končí, je pro mě doteď nepochopitelné.
Za TELEFON zdraví Ctib
CTIB 27. 3. 2014, 09:38
Dali jsme jim vybrat, byť oni na začátku nedali vybrat nám. Vybrali si jinou akci.
Prokop 26. 3. 2014, 16:55