no,nechci soudit ničí inteligenci atp - ale k te transparentnosti... je pravda, že před Millions na 007 se mě na vstupu asi šest lidí zeptalo, jestli je to opravdu nekuřácký koncert (cedule byla nad stolkem, na stolku vedle ceny lístku, u šatny, na zdi, na zdi u podia,...) a některý i dvakrát, aby se snad ujistili, jestli slyšej dobře. tudíž je to spíš o tom, že lidi zkrátka zvyklí nejsou a zvykat si zřejmě něchtěj...
jehudith
25. 1. 2010, 16:16
http://picasaweb.google.c…
dodatek
25. 1. 2010, 16:06
byla sem taky v Mitrilu, kokotku sem tam videla kourit asi 5. taky by me nebavilo lidi obchazet a prosit je o neco. nekourim a koureni mi dela zle. pali me z toho oci, v krku. nehlede na to, ze po kazdym koncerte smrdim jako bych sama kourila. nenapada me asi zadny smysluplny reseni. snad jen jak tu nekdo napsal, ze by to mel nekdo nekolikrat rict do mikrofonu s nakym dovetkem, ze kdo si zapali je fakt pica a ostatni mu to muzou prijit rict do oci. ale myslim, ze jinak nez silou se to nevyresi, nekteri lidi proste nereaguji, dokud nedostanou do drzky.
aly
25. 1. 2010, 16:05
Dobrá. Dejme tomu, že cedule je sice TRANSPARENTNÍ, ale má třeba problém s orientací nebo zrakem... Bude stačit slovní oznámení na začátku koncertu, kdy se lidé nekoncentrují? I když evidentně bloudíme v začarovaném kruhu vzájemnýho poměru tolerance a netolerance, nejsme zrovna každej Gándhí. Slušnost má prostě subtilní hranici. Jinej příklad: V pátek mi jeden ožralej dement znehodnotil drink, tim že ho vylil. Když sem ho slušně požádal o nápravu, nebylo to ožralý prase vůbec zareagovat. Co po těch několika stupňovanejch žádostech o přijmutí zodpovědnosti mělo přijít? Pusinka na čelo?!
Job honza.krejca@gmail.com
25. 1. 2010, 16:04
podle mých zkušeností na SR koncerty skutečně chodí pár(!) tupých hovad, kteří absolutně nerespektují lidi kolem sebe ani pravidla nastavená pořadateli.
br
25. 1. 2010, 15:50
Job: Sám jsem nekuřák, nikdy jsem na koncertech nekouřil a cigára mi fakt smrdí. Ale představa, že budete kuřáky na koncertech "bombit", to mi přijde ulítlejší než ministerstvo švihlé chůze. Podle mě SR koncerty nechodí stádo tupých hovad, kteří prostě ignorují cedule. Jak zde bylo už zmíněno, třeba si jich nevšimli a i když umí číst, tak si prostě zapálili. Co nejdříve opravdu ty lidi upozornit, že se nachází na nekuřáckém koncertě? Já si nedovedu nějak představit, že by se našlo mnoho jedinců, kteří by i přesto hulili dál. Celá nekuřácká osvěta je jěště u nás bohužel v plenkách, potrvá nějaký čas než bude normální nekouřit a budou kolem nás jen ohleduplní jedinci (jeslti vůbec). Chápu vaši nasranost, ale kecy o represi a típání cigaret o obličej, fakt nevim...
marek zavodskymarek@centrum.cz
25. 1. 2010, 15:47
Ste fašouni? Zbombit někoho kdo kouří na koncertě ikdyž je tam cedule to je asi šedesátosumkrát větší kokotina než si tam zapálit. Tak prostě vemu kokota co kouří za flígr a vyvedu ho bez nároku na vrácení vstupnýho nebo já nevim, ale prostě mu jí nabombit to je fakt trapárna. Nehledě na to že takovou bombou mu můžeš způsobit asi tak šedesátvosumkrát větší škodu na zdraví než von těma pár chvílema pasivního kouření tobě...si myslim.
EWajaxvině
25. 1. 2010, 15:35
...ale spíš bych to řešil komunikací, než si pak vybíjet frustraci na inkvizici. Když jdeš po milionté do klubu, kde si vždycky dáš pivko + cígo, tak pak nějakou cedulku lehce přehlídneš, zatímco krátké oznámení na záčatku setu zafunguje daleko líp. Ale teď mluvím jako toleratní kuřák sledující tohle forum, kterej na 007 chodí do mrazu...
Lukáš
25. 1. 2010, 15:26
u nás na vesnici se pěst jako trest za blbost (neumět číst) vždycky brala a dotyčnej nakonec ještě většinou sám poděkoval, že mu bylo připomenuto, jak se správně chovat
Lukáš
25. 1. 2010, 15:15
Pokud je cedule transparentní, není co řešit – ČÍST UMÍ OPRAVDU KAŽDEJ! Upřímně řečeno, dokážu si představit jak spoustu situací, kdy se bombit prostě musí. Pokud neexistuje na opačný straně elementární lidská slušnost, pak přichází naprosto logicky represe. Werich řiká: „Dycky každej morální předpoklad musí být futrovanej klackem. Poněvadž jináč by se žádnej morální předpoklad nedal prosadit, protože lidi nemužou dělat víc, než čeho jsou schopni, protože lidi jsou lidi ..." Tuhle inkvizici podepisuju.
Job honza.krejca@gmail.com
25. 1. 2010, 14:55
já sem si třeba tentokrát cedule nevšim a dal si bídísko a potáh si z brka na baru, za což se omlouvam.
Každopádně - v konírně fakt nehulte. Na hradech se regulerně kouřit nesmí, tak choďte aspoň na sníh.
Peklo pe.klo@centrum.cz
25. 1. 2010, 14:54
U nás v klubovně si to nikdo nedovolí.
Jarka Metelka
25. 1. 2010, 14:47
Me koureni vadi hodne a ted s tim mam i trochu zdravotni problemy a kdyz nekomu reknu jestli by to cigo nemoh tipnout, tak v drtivy vetsine to neudela. Este ze me dela kretena s tim co si to jako dovoluju, dyt je preci na koncerte! 'Plati' presne opacna logika - tu hodku musim nak vydrzet nebo at du pryc.. A obchazet klub a prosit lidi at nekouri, kdyz je jich vic, tak to uz nema smysl vubec, protoze se pak dotycnej citi dotcene ve stylu "a proc? dyt se tu kouri normalne" Hmm.
honza. xhu.dbax@gmail.com
25. 1. 2010, 14:38
Hulte startky, jsou dobré.
ohne filter
25. 1. 2010, 14:38
U konce s pechem?
Správnej roker
25. 1. 2010, 14:36