Silver Rocket

TROMPETA + LOS MANISES v Punctu 24. března

Töhötöm 21. 2. 2024

Trompeta + Los Manises
Neděle 24. března 2024, Punctum

Sláva městečka Benicarló, který najdeme ve Španělsku, v katalánsky mluvícím kraji Castellón, už pomalu, ale jistě doputovala i do Prahy. Hlavní pamětihodností tam totiž je hudební klub, kterej už dávno znaj kapely z celý Evropy a shodnou se na tom, že to místo a lidi jsou naprostý zjevení. Tentokrát se ale směr obrátil a lidi z komunity kolem klubu Plug in the Gear se vydali na evropský turné, který se zastaví i v žižkovským Punctu.

TROMPETA je sólo projekt Baltyho, kterýho známe z velmi hlasitý power-experimentální-violence kapely KLS: tentokrát si přiveze stůl plnej synťáků, efektů, automatickejch bubeníků, kabelů a dalších hovadin, aby nám trochu vypláchnul hlavu v podstatě tanečním industriálním noisem. Elektronická hudba starejch časů přetlumočená do dnešní lehce temný doby. Potichu to nebude.

LOS MANISES jsou z města Elche/Elx a pozor, na jihu jsou to fakt kultovní hvězdy. Dva cápkové, obvykle s knírem, se trhaně pohybujou kolem stolku s všelijakou elektronikou, kterou obsluhujou rukama i nohama, jeden má kytaru, druhej mikrofon – a dají vám hit za hitem, který vás přinutěj strávit celej jejich koncert tancem.

Ano, tenhle kontrast je naprosto záměrnej: uzemnit a roztančit. Takhle tu dneska totiž žijeme.

Na koncert zvou Silver Rocket a Beaver Deceiver.

 

Manises
https://www.youtube.com/watch?v=JwSN1zrRDyo
https://losmanises.bandcamp.com/album/todas-son-correctas

Trompeta
https://www.youtube.com/watch?v=36IGs8oQ4Lk
https://trompetatrompeta.bandcamp.com/album/techno