Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
A jinak jsem úplně propadnul desce "A World Without" od 2econd Class Citizen. Jako kdyby Moby předělal písničky Codeine. Moc hezký. 2econd Class Citizen jede všechny ty český koncerty s Cars And Trains.
Aran uv@silver-rocket.org 16. 9. 2011, 12:47
Ještě jedna drobnost k tomu, proč ty koncerty někdy může bejt venku levnější: hlavně v západní Evropě je často zvykem (není to pravidlo, ale je to dost obvyklý), že klub si bookuje svoje vlastní koncerty. Že tam je někdo jako "dramaturg" a ten tam zve kapely, rozhoduje o programu atd. To znamená, že pořadatelům odpadá jedna významná položka v nákladech - pronájem za klub (protože pořadatelem je hodně často ten klub sám). Tady naopak musej pořadatelé počítat i s pronájmem klubu - často nemalý peníze.
Aran uv@silver-rocket.org 16. 9. 2011, 12:45
machy: Můj slib platí. Jdeme minimálně tři.
Job honza.krejca@gmail.com 16. 9. 2011, 11:54
Hele, já i Pedro prostě milujem noise rock, tahle kapela nás dostala a rozhodli jsme se že do toho půjdem, ať to dopadne jak chce. Když se spočítaly náklady, vyšlo nám jako nejrozumnější tohle vstupný. Možná tady budu za debila, že ještě sám zvyšuju cenu, ale tu garanci 100 liber jsem jim nabídnul sám, protože si myslim, že je to fér. Oni žádnou nechtěli. Taky milujem Sedmičku, proto jsme si ji vybrali. Prostě jsme se rozhodli takhle. Tady je naše nabídka na skvěle strávenej sobotní večer.
machy 16. 9. 2011, 11:37
Ajajaj, doufám, že moje polemika nevyzněla jako navážení se někomu do ceny vstupného?!? To jsem fakt nechtěl.... Já to samé řeším sám. Tak sorry, jestli to tak vyznělo!
amargok 16. 9. 2011, 11:22
Jako mě by v životě nenapadlo srát se do někoho stran výše vstupnýho na JEHO akci. Co to kurva má bejt? Každej blbeček, co tady rozhazuje moudra o cenách vstupnýho by si to měl zkusit napřed sám a pak teprve nesmyslně mudrovat.
Vikak8nek 16. 9. 2011, 11:12
Ještě by se slušelo dodat, že pokud přijde víc lidí a vybere se víc peněz, kapela dostane podle úmluvy samozřejmě víc. Prostě vítaný plus pro kapelu. Aby si třeba někdo nemyslel, že to pak pořadatelé zkapalňujou na baru.
Radim uv@silver-rocket.org 16. 9. 2011, 11:07
K těm cenám za koncert obecně, řešilo se to trochu před časem v souvislosti se slavným "pade navíc". Já to vidim takhle: kapela na turné má prostě nějaký náklady, a poslední dobou existuje ze všech stran silnej tlak je držet co nejníž. Náklady kolem 100 euro na den úplně klidně může sežrat jen doprava a třeba nájem dodávky (i za punk ceny). Promotéři nejsou speciálně u "malejch" evropskejch kapel ochotý vůbec dávat garance, nechtěj vzít na sebe část rizika. Pro hodně ne tak zevedenejch kapel je realita, že z deseti koncertů na turné máš vůbec nějakou garanci třeba u poloviny - a právě tyhle akce ti umožněj to turné vůbec realizovat. Kluby v Německu a jinde často fungujou a existujou díky jinejm penězům, než který si vydělaj, pak se ty výpočty samosebou daj dělat trochu jinak.

My - jako SR - se pořád vždycky snažíme vypočítat vstupný co nejnižší, ale zase chceme bejt pro kapely, který máme rádi, určitá jistota a solidní partner. Takže nekamenujte prosim Pedra a Machyho za ty dvě kila, maj to myslim realisticky promyšlený. Logika pořádání koncertů je jednoduchá: když choděj lidi, je všechno snadný. Když ne, buď podojíš penězovody libovolnýho typu... nebo toho prostě bude všeho míň.
Töhötöm uv@silver-rocket.org 16. 9. 2011, 10:47
to aragorn: pro mě zbejvá slevit trochu na kvalitě..... to víš, poslední dobou mam hloubš do kapsy. Ale nevzdávám se snu: udělat koncert na kopci!
amargok 16. 9. 2011, 10:44
tak jak s tim dal amargoku?
aragorn 16. 9. 2011, 10:25
amargok: nealko ještě dražší že jo
abstinent 16. 9. 2011, 09:21
to znalec z moravy: srovnáváš hrušky s jabkama, protože tyhle věci nás abstinenty nezajímaj!
to marek, pedro: je mi to jasný, je to 007... Kvalita něco stojí... Ale dá se to tahat furt za tyhle prachy?
amargok 16. 9. 2011, 09:18
Tyvole kucí...od příštího roku budou všechny akce co dělám(e) benefity na návštěvníky..No takže choďte - vstup zadara, pivo za nákupku a ty nejhodnější dostanou desku. A případnej "zisk" se rozdělí zase návštěvníkům.
jedem si
straba strb@pozorvtip.cz 16. 9. 2011, 09:17
v německu a holandu jsou tyhle koncerty sice levnejší o pět euráčů, ale taky pivo v klubu stojí třeba o euráč i dva víc než u nás, takže si to přeber voe
znalec z moravy 16. 9. 2011, 08:34
psssssssssssssst nebo vam hukot vysvetli ze by to melo bejt vsecko zadara!
punkrock 15. 9. 2011, 20:23