Silver Rocket

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Jméno: Email:
Jako dodatek cituju z odkazu od Havranpirka: "Hlavní překážkou provedení „islandského scénáře“ není starost o utrpení lidu, ale starost o vlastní peněženku, obava z bankrotu stovky let budovaných finančních impérií, které ovládají dnešní euroamerickou civilizaci."
Pnt 23. 11. 2011, 13:40
Tohle je naprosto vševystihující věta v tom článku od V.Bělohradského:
"Je klíčovým znakem globálního kapitalismu, že
ze všech alternativ dělá fragmenty svého fungování."

Sedlo 23. 11. 2011, 13:40
<<co je na "naší západní civilizaci" tak úžasnýho, že bysme ji měli nějak chránit?>> Moje "naše západní civilizace" jsem já, moje rodina a generace mých předků, moji kámoši, moje vzdělání, moje práce atd. Je to město a země, kde žiju, jsou to vzpomínky z dětství, sdílená minulost i přítomnost. O potřebě, stupni, prostředcích a smyslu jakýsi ochrany se dá dlouho diskutovat. Já si třeba myslím, že největší zlo obecně jsou 1. touha po moci ve smyslu vnucování pohledu na svět 2. chamtivost 3. nedostatek vzdělání, slušnosti a empatie. A základní otázkou je, jestli jiné civilizace jsou lepší, než ta naše, nebo jestli může nějaká ideální kultura a společnost vůbec vzniknout. A jestli se spíš nebude historie pořád opakovat, dokud lidstvo z 90% nevychcípá a ten zbytek si neuvědomí, že by se to mělo udělat tentokrát nějak jinak. Ale jak? Hehe.
Pinto pintolp@gmail.com 23. 11. 2011, 13:29
jako ja bych radsi zil na Barme nez v Brne SPRÁVNEJ PUNKOVEJ NÁZOR
ja nevim 23. 11. 2011, 13:28
st: a 99% o tom jen tlachaj na netu
nenažranec 23. 11. 2011, 12:44
v 11.45 u baru?
dr. skála 23. 11. 2011, 12:42
abych parafrázoval Magora: 80% tohohle národa jsou hovada, kterejm stačí....
st 23. 11. 2011, 12:40
abych parafrázoval Dubčeka: i konzum může být s lidskou tváří... (čekám blbost :- )
nenažranec 23. 11. 2011, 12:04
divous:většina komentu tady je placnuti do vody, pokud na to nenavazujou nejaký konkretni a konstruktivni reseni . a sorry ty moje rodina nejsi. Jsi muj blizni, kterýmu pomuzu, a zastanu se ho, kdyz mu je objektivně křivděno, ale neberu žádnou zodpovědnost za tvuj zivot...jaky si to udelas , takovy to mas....
nenažranec 23. 11. 2011, 12:03
adam, torr: to je samozřejmě nevýhoda debat po internetu - spousta nedorozumění atd. Já taky nikde netvrdil, že jsem ze západního přístupu nějak nadšený a že na něm není co kritizovat. Právě proto že je, tak mě vadí zkratkovité uvažování - zlej (tlustej, přežranej a spokojenej) západ a k němu do protipólu hodnej třetí svět (indiáni a já nevim kdo) - což jste takhle neřekli (ale hodně lidí si to myslí). Nechci utíkat, ale radši bych pokračoval někde u baru. Zatím.
nezdenek nezdenek@seznam.cz 23. 11. 2011, 11:45
Moje priorita je rodina - cos tim chtel rict ? To je takove "placnuti do vody".
My vsichni jsme rodina, o to jde, nebo ne ?
Divous 23. 11. 2011, 11:36
Aran: je to o osobních prioritách. Moje priorita je rodina. Chápu ale i vaši nespokojenost - upřímně.
nenažranec 23. 11. 2011, 11:31
Dobře je tam, kde neni tahle posraná mlha.
meteorolog 23. 11. 2011, 11:23
nažranec a nenažranec: Závidím vám vaši spokojenost - myslím to upřímně.
Aran uv@silver-rocket.org 23. 11. 2011, 11:19
kecy kecy kecy... odstěhuj se do Jemenu
nažranec 23. 11. 2011, 11:14