Ja zas nevedel, ze s OILS zpiva pan doktor Hnízdil, tyvole
kukačka
13. 12. 2011, 12:42
Stryiker: To by mohl vědět Santorrus. Napiš mu!
Radim uv@silver-rocket.org
13. 12. 2011, 12:36
No ty vole, jenom čumím, jak jste všichni (v)zdělaný. O těchhle souvislostech jsem neměl páru, neznal jsem text, byla to pro mě "jenom" písnčka. Ovšem parádní, to se rozumí. Jdu si oblíknout slovo 'sorry'.
Ale když jste takový odborníci a znalci, to mi asi budete schopný poradit s jednou věcí. Jedu teď starý svoje nahrávky (na nový nemám čas a teď zrovna ani prachy) a řada zrovna došla na Soniky. Co si pamatuju, tak Dirty jsem si půjčoval ve Spálený (je to vůbec možný?!? kdo zná tu reklamu z R1, ať nehodí kamenem), takže zamáčknout slzu a zmáčknout play. No a jak jsem k tomu neměl texty (jasná osa CD -> MC bez ofocenýho obalu - a ani jsem vlastně neposlouchal slova, prostě jsem to celý "jenom" vnímal) a teď ve století internetu je mám, tak mi vrtá hlavou v mý oblíbený 100%, co tady znamená "Wastewood".
Stryiker uv@silver-rocket.org
13. 12. 2011, 12:32
Je fakt, že tato písnička je naprosto výjimečná. Pamatuju, jak jsme to poslouchali s otevrenou pusou, když to vyšlo. Tady je mainstreamova popova kapela, ktera zpíva totéž co DOA, Bunchafuckingoofs, Death Sentence a všichni ostatní naše punkové idoly, a ten 'message' je sakra přímější než v nejdivocejsich snech Joey Keithly. 'Genocida už není underground, co se děje?' No a pak když se to umístnilo na čele kanadske hitparáde a vidis, že výzkum veřejného mínění ukáže něco úplně jiného si uvědomuješ, že lidi jen chtějí tančit a ten plešatý Australan je asi nějakým způsobem sexy, a kde jsem dal svoje pivo a cigára? Já nevím, nakolik je 'cítit' v zemi jako je Česka republika tato problematika. Je to věc, kterou celý život podporuju a absolvoval jsem tisíce debat a několik bitek kvůli tomu. Když jsi tak blízko takovemu tematu, buď odsoudíš takovou písničku jako trapny pokus o bulvarizace vážneho tématu, anebo krčíš rameny a říkáš, 'no pokud aspoň pár lidí o tom bude přemýšlet a přijde k rozumu, mělo to smysl.' Myšlenka, že písnička s takovou tematikou může být hit, je pořád pro mě nepochopitelna. Mně se líbila Garretova politika v době, kdy opakovaně a korektně odsoudil americkou zahraniční politiku, ale bylo to jasne, že vyměkne. Nemůžeš se pohybovat ve vysoké společnosti skrz sou business a pak najednou zmizet do undergroundu. Přiznám se, že jsem záměrně ignoroval poslední 5-8 let jeho pusobeni v politice, protože jsem nechtěl být zklamany. Poslední obraz, co mám ale v hlavě je, jak hráli Beds are Burning na Olympiáde v Sydney a měli na sobe oblečené slovo 'sorry', když tehdejší premiér (ba snad cela vláda) se odmítali omlouvat za odstranění děti domorodcu od jejich rodiču. Je to male gesto, ale měl jsem slzy v očich.
http://www.youtube.com/wa…
Torr uv@silver-rocket.org
13. 12. 2011, 12:00
Myslim, že Midnight Oil byla přesně ta kapela, která dost lidem otevřela oči. Politický postoje, politický texty. Samozřejmě že to nebyli žádný teroristi, ale oslovili hodně posluchačů takovýho toho rockovějšího popu sedmdesátejch a osumdesátejch let, který však často na nějaký poselství kašlali. Nevzniklo z toho sice masový hnutí, ale i za tohle jim patří dík. Slušná práce.
Radim uv@silver-rocket.org
13. 12. 2011, 10:29
Jo, ta verze na Kung Fu Festu mi sedla. "HOW DO WE SLEEP WHILE OUR BEDS ARE BURNING?"
Aran uv@silver-rocket.org
13. 12. 2011, 00:23
Naposledy jsme si to myslim dávali během tý šílený noci na Sun Wu Kung Fu, co? Všechno vypitý, ožralové lezli do ledový řeky, holky nás napájely a k tomu hrálo Beds are Burning. Zpíval/vyřvával si to tam celý jak na lesy, divil bych se, kdyby sis to pamatoval, ale šlo ti to dobře. Tábor: no pooftahs (
http://www.youtube.com/wa…)
Většina textů Oils je úplně super samosebou.
Töhötöm uv@silver-rocket.org
13. 12. 2011, 00:15
Jako ty vole tenhle text vyžaduje v australskejch souvislostech velký koule - zvlášť od popový kapely.
13. 12. 2011, 00:09
zrovna jsem si řikal, jak to tady tak s Váma poslouchám, že ten riff je jako kdyby ho snad chtěl udělat unsane
strb
13. 12. 2011, 00:08
THE TIME HAS COME
TO SAY FAIR IS FAIR
TO PAY THE RENT
AND TO PAY OUR SHARE
13. 12. 2011, 00:07
"Beds Are Burning" má taky jeden z nejlepších basovejch riffů historie - nekecám. Vždycky, když jsme to hráli na našich nekonečnejch šňůrách s Dirrrty Trrrinity Voe DJ´s, tak každý místo EXPLODOVALO (kromě Tábora, tam zabírali jen ty Cure).
13. 12. 2011, 00:06
Vždycky jsem chtěl umět tancovat jako Peter Garrett. Je to VELKEJ tanečník ty vole.
13. 12. 2011, 00:04
háááááááááááááááá, OILS!!! Tohle je jedna z nejlepších skladeb dějin, je to tak dobrý, že zvládnu i to, že Garrett je teď ministr Bruce, hehe. Nejlepší, famózní. Myslim, že bez týhle věci neni žádnej večírek ÚV SRR úplnej. Trochu kldnější verze týhle HYMNY (ale s koulema je to lepší, to je jasný):
13. 12. 2011, 00:02
Mějte na nás ohledy ty voe. Dyk já jsem z ÚV SRR druhej nejmladší a to mi teď bude 37... My jsme rádi, že jsme rádi. Stará škola. My pamatujeme, když se tohle hrálo na MTV:
12. 12. 2011, 23:49
všichni co se ptaj: ano, mp3 z obou novejch desek myslim budou brzo na webu, sorry, honíme teď tisíc věcí. Ale budou, jasná věc.
12. 12. 2011, 23:45