Silver Rocket

SPORTO / ARAN EPOCHAL - split 7"

Bourek 8. 12. 2008

SPORTO / ARAN EPOCHAL - split 7"
SRR 36
100 Kč


Prolog tohodle se odehrál v létě v Trnavě. Během odpoledne s Karaoke Tundrou a DJem Spinhandzem padla nečekaná myšlenka, že by Sporto mělo bejt česky. Byla to - a pořád je - velká výzva: od doby, kdy jsem během pár tejdnů napsal skoro celej Dort jak brus, jsem nenapsal skoro nic. I teď, když se do toho zase snažim dostat, je to pro mě těžký - vážim každý slovo, obtížně hledám náměty, příběhy. Dohodli jsme se s klukama, že desku, na který teď pracujeme, uděláme komplet česky, bez varování. A že to bude tajemství.


Prokop v kočárku a žijúce hiphopové legendy: DJ Spinhandz a Karaoke Tundra

Pak jsem začal zkoušet a hrát s Aranem Epochalem. A když jsme zrovna nemelodramovali, bavili jsme se o dětech, bytech a tak. Taky jsem Aranovi do hloubky vykládal o ideologii Sporto, pouštěl jsem mu různý rozdělaný nahrávky... Mezi těma pracovníma trackama byly i nějaký věci, ve kterejch jsme řešili akustický verze původně elektronickejch tracků (nakonec se něco z toho objevilo na Honey Sold Out) - a Aran řiká, že prej to je boží, a hele co udělat split. A já jsem to nevydržel a vyzvonil jsem mu to naše tajemství, že to neni teda špatnej nápad, když budeme zpívat česky. A na jedný z těch prvních zkoušek, který jsme měli ve štúdijku Carton Clanu, jsme z nějaký drnkání s delayem přišli i na základní motiv Aranovy Neklanky.

Na tomhle splitu ale neni skvělý jenom to, jak jsme si navzájem iniciovali vznik těch skladeb. Aran chtěl svojí stranu nahrávat v polních DIY podmínkách jako Sporto. Něco jsme na tomhle splitu udělali ve zkušebně, něco u mně v práci, něco u Dády a pak se to pod dohledem toho kluka, co hraje ve Stopro na kouzelnej stoleček, dotáhlo do finále (do utopenýho zpěvu Neklanky z nedostatku času nakonec svojí absolutní rukou i šáhnul, zatimco já jsem zase předělával činel v Nacochatu). A zase na oplátku Aran mluvil do toho, jak se vyvíjela naše strana sedmipalce - tehle split je totiž fakt velkou měrou společná věc.



Split Aran Epochal / Sporto na Starcastic vychází i jako mp3 release, zdarma ke stažení tady: starcastic.cz/stc6. Myslíme si, že to nejlepší, co můžeme udělat, je dát naší hudbu lidem, aby z ní měli stejnou radost jako my. Ale taky chceme pro ty písničky to nejlepší - a to je vinyl. A ne, nemáme strach, že bychom tim downloadem uškodili nějakejm "prodejům". Posuzujeme situaci podle sebe: kupujeme si desky, protože je prostě chceme mít a protože vinyly, a zvlášť sedmipalce, jsou jednoduše super.

(A v neposlední řadě je potřeba zmínit Sofii, která na obal fantasticky vycvakla autenticky rozestlanou postel svýho berlínskýho spolubydlícího.)

Kupujte tady.