Silver Rocket

Benefice pro Soulkostel + brigáda

ÚV SRR 19. 4. 2018

Klíčová akce letošní soulkostelní sezóny proběhne hned na jejím začátku. V sobotu 5. května 2018 pořádáme benefit na podporu tohohle krásnýho místa. Z našeho pohledu je důležitý, aby se udrželo a prosperovalo, a proto do toho jdem.

Asi si umíte představit, že údržba takovýho baráku není jednoduchá. Technický důvody, kvůli kterým je podpora potřeba, už jsme probrali několikrát, ale sluší se je zopakovat. Do kostela trochu zatejká voda, postihla ho myší epidemie, dřevokazný houby se pustily do spodního patra a oken, při poslední návštěvě jsme zjistili, že k obyvatelům kostela se přidaly kuny... A k tomu spousta dalších drobností.

Jako první pomohli Hansovi Silver Rocket, kteří uspořádali koncert na Sedmičce. Díky příchozím a několika dalším dárcům se nasbíralo více než 20 tis. korun, který Hans využije na základní investice do budovy. To je super a za nás posíláme velký díky! Teď je řada na nás. Prachy jsou jedna věc (doufáme, že nějaký přibydou i teď), ale šikla by se i stará dobrá ruční práce, a proto jsme se rozhodli ještě před večerním koncertem uspořádat brigádu.

Pokud by někdo z vás měl zájem nám v sobotu 5. května pomoct, ozvěte se prosím na mail osobic(at)gmail.com. Podle počtu seriózních zájemců se dohodneme s Hansem na tom, co by se v kostele a okolí dalo tenhle konkrétní den dělat. Při větším počtu lidí se můžeme pustit do větší akce, na kterou by třeba bylo nutný koupit materiál nebo půjčit vybavení. Naopak když nás bude málo, tak se zabavíme drobnou prací. Bereme muže i ženy, šikovný i lemply – budeme rádi za jakoukoliv vaši pomoc, fakt! Během pracovního dne bude fungovat kantýna, a to včetně výčepu.

Po práci přijde na řadu zábava. Benefici podpoří celkem pět vystupujících. Decultivate, v jejichž řadách najdete Radka aka Yooda, aka velkýho milovníka Soulkostela, by měli dorazit s novou deskou na Pushteek. Světlo vydalo skvělou desku Sierra Madre loni a konečně přijede zabuřit i k nám. Domácí budou zastupovat Kluci na straně kapel a Běsi na straně one man pičusů. One man pičusem je taky Bolehlav (ex-noAR+IS+).

Pokud byste chtěli Soulkostel svou účastí podpořit, budeme moc rádi. Nezbývá než dodat, že kromě peněz a práce je určitě důležitá i symbolická podpora – prostě ukázat Hansovi, že si ceníme toho, co z ruiny v lese vybudoval, a poděkovat mu za to, že tam dává svobodnej prostor nejen našim aktivitám. Těšíme se na vás v Soulkostele u Vernéřovické studánky (mapa), pozvánky můžete šířit i pomocí Facebooku. Brigáda začne dopoledne (upřesníme si po mailu), koncert ve 20 hodin. Po brigádě je pro voňavky k dispozici teplá sprcha, po koncertě je na místě samozřejmě možný přespat. Děkujeme za pomoc!

Info: www.srumec-wordpress.com