Silver Rocket

KLS, Killerkume a Kurac na Klinice: 4. dubna

ÚV SRR 15. 3. 2018

KLS + Killerkume + Kurac
4. dubna 2018, start 20:00
Praha, ASC Klinika
vstupné dobrovolné

Pozor – tohle bude prostě řezničina. Čistočistá řezničina, bordel, hukot, očistná hluková lázeň, příležitost na chvíli hodit za hlavu problémy a starosti všedního dne, ideální ventil po náročným dnu.

KLS jsou z katalánskýho města Benicarló, hrajou starej dobrej powerviolence a skutečně se s tím nijak neserou. Jejich koncerty trvají obvykle míň než dvacet minut, prasklá šlapka není nic výjimečnýho, svoji hudbu vydávaj zásadně na sedmipalcích a desetipalcích, rok bez evropskýho turné považujou za promarněnej, jsou to neúnavný organizátoři koncertů, díky kterejm jejich město vešlo do kulturních dějin kontinentu... chcete slyšet víc? Dobře. Šílenej bubeník, ultimátní basa, kytary za hranou, volume trvale zafixovaný na maximum, hlasy, který nepatřej druhu homo sapiens. Stačí?

Killerkume jsou zase Baskové z města Bilbo (neBaskům známý jako Bilbao) a jejich hudbu můžeme připodobnit třeba kytarový verzi Lightning Bolt nebo takovejm Don Vito. Tady to není jen o intenzitě, ale hlavně o hluku a zvláštním zvuku. Starají se o něj kytara a bicí a pro oba nástroje platí, že se naprosto přirozeně pohybují ve vodách, který jsou obvykle vyhrazený něčemu jinýmu. Nedává to smysl? Nevadí, až uvidíte a uslyšíte, bude to jasný.

Kurac jsou v Praze zevlující Slezani (což je etnikum v mnoha ohledech silně připomínající křížence Katalánců a Basků) a je logický, že prapor místní scény budou na tomhle koncertě držet právě oni. Kdyby Hammerhead na počátku svý kariéry měli vidění do budoucnosti a slyšeli Kurac, tak by se na to rovnou vykašlali. Jedinej skutečnej noise rock v našem městě.

Koncert se koná ve středu 4. dubna na Klinice (a chodit na Kliniku na koncerty i jakýkoliv jiný akce je za všech okolností vynikající nápad), vstupný bude dobrovolný.

KLSKillerkume budou k vidění v Česku ještě na dvou dalších koncertech: v libereckým Azylu (2. dubna) a v už slavným a legendárním Lokobaru ve Všetatech (3. dubna).

KLS / Bandcamp ZDE
Killerkume / Bandcamp ZDE