Silver Rocket

ARAN EPOCHAL & TAHLE HUDBA - Konec srpna

ÚV SRR 31. 8. 2017

Je tu začátek září... a vychází Konec srpna! Po Době bronzový (vinyly jsou de facto sold out!) z roku 2015 triumfálně oznamujeme, že tu máme nový opus od Arana Epochala, Konec srpna. Velká deska nebyla původně v plánu, měl vzniknout desetipalec, ale dobře informovaný zdroj říkal, že den před nahráváním byl Yoz na houbách s Gurun Gurun a ze společný svačiny ve studiu se vyklubal jeden z těch kouzelnejch dnů, který nastávaj jen za určitý konstelace kalendáře, jaká je v plánu jednou za šest tisíc dvě stě sedmnáct let, a to ještě jen někdy.  

"Někdy jsem si říkal, kam zmizela moje hezká písnička,” povzdechl si Aran, ale v tomhle je úplně mimo, protože tady prostě vzniklo něco neobyčejnýho. Už na Době bronzový se objevilo neustále se měnící uskupení Tahle hudba, čili hosté, nebo spíš jednotlivý chapadla celku, kterej si žije vlastním životem a chystá jedno překvapení za druhým. Tentokrát teda uslyšíme chapadla jménem Orel (Planety, TNZVRBT), Bene (Modré hory), Palma (Leto), Záclona (Planety, Laundered Syrup), James P. Honey (Buriers), Gurun GurunYoz (OTK). O obal se opět postaralo chapadlo Štěpána Adámka, hosana!

Co vás napadne, když si představíte konec srpna? Zklamání, že léto je pryč? Strach, že začíná zase škola? Smutek, že dny budou kratší… nebo že naopak začíná něco novýho, nepředvídatelnýho? Každej si tohle musí prožít sám a Aran nám předkládá svoji variantu: je to začátek a očekávání, věci se dávají do pohybu. Jistota podzimu je osudová, ale ta jistota přináší i naději, že se koloběh věci nikdy nezastaví. Takže tady máte spirituální sdělení od autora: Ať už bylo vaše léto naplněný nebo ne, teď je sklizeno, ve vzduchu je cítit podzim, mraky ode dneška plynou rychleji. A my vám k tomu nabízíme soundtrack. Tak jedem!

Deska vychází jako 12” LP, pochopitelně i s digitální variantou. Za krátkou dobu se objeví i na CD. Ukázky máte TADY. Vinyl v obchodě TADY. A jako obvykle, pokud upřednostňujete rychlost a „digitál“, můžete si desku za symbolickou cenu objednat i ve formátu MP3 TADY a podpořit tím vydání dalších desek na Silver Rocket.

Aran Epochal a Tahle hudba – Konec srpna SRR 89 (LP, CD, MP3)

strana A
Hlídka
Matriarchát
Hnízda
Velmoc žehu
Svoboda tyvole
Kódy
Born Sainted

strana B
Martin Klein
Kamenný vrch
Jizera
Vesnice
Den H