Silver Rocket

ENABLERS + DEAD WESTERN 24. března na 007

ÚV SRR 19. 3. 2015

ENABLERS (usa)
support: DEAD WESTERN (usa)
24. března 2015
Praha – Klub 007 Strahov
start 20.00, vstup 300 Kč

Vždycky, když se povede dát dohromady dvě výjimečný kapely, který mají nezávisle na sobě turné, máme sváteční pocit. Jako že hvězdy a elementálové jsou nám nakloněni a že to tak prostě má bejt. No a spojení EnablersDead Western tohle splňuje bezezbytku. Přestože jsme cynici a neznabohové, troufáme si tvrdit, že v muzice obou aktérů je něco… něco víc. Jako že hvězdy a elementálové jsou nám nakloněni. EnablersDead Western 24. března na 007!

Plíživý vybrnkávání, který se omotává kolem těla a kolem krku, naprosto uhrančivá atmosféra, opakující se motivy, z kterejch postupně roste naprosto psycho atmosféra - ale bez nějakýho zběsilýho třeštění – ano, Enablers! Kytarista a známej zvukovej inženýr Joe Goldring spolupracoval se Swans i se Steve Von Tillem z Neurosis, baskytarista Kevin Thomson hrál v Nice Strong Arm a Timco a s Goldringem hrál už v Morning Champ a Touched By A Janitor. A „recitátor“ (protože v muzice Enablers se fakt nezpívá) Pete Simonelli? Obrovská osobnost, jejíž zvláštní, monotónní vokál dodává skladbám Enablers neopakovatelnej nádech tichýho šílenství. Kapela letos vydává novou desku „The Rightful Pivot“ a vyplatí se vidět jí živě. Rozhodně.

Hudba ze světa duchů, hlas hlubokej jak Mariánskej příkop - za tajemným názvem Dead Western se skrejvá písničkář Troy Mighty. Představte si hlas Michaela Giry, zpomalenej o třetinu, a zasazenej do starýho obrazu v rozpadajícím se domě. Troy Mighty před lety působil v avantgardním jazzovým spolku Antennas Erupt!, ale teď se plně věnuje Dead Western. Na kontě má dva singly a tři dlouhohrající desky, zatím poslední „Everything, Eternally“ vyšla v roce 2012. Zvuk Dead Western osciluje zhruba mezi Boduf Songs a Current 93, ale Troy si dokázal najít vlastní cestu k originálnímu výrazu. Další koncerty Dead Western v Česku:

20. března: České Budějovice
21. března: Písek
22. března: Plzeň
24. března: Praha (+ Enablers)
25. března: Brno
29. března: Slavičín (+ Calvera)
31. března: Ostrava
2. dubna: Jihlava
3. dubna: Pardubice
2. května: Broumov

Enablers: http://enablers.bandcamp.com/
Dead Western: http://deadwestern.bandcamp.com/
Silver Rocket: www.silver-rocket.org