Silver Rocket

Křest knihy Hovada usmrtí stoka: OTK, Lyssa, Nesbitt’s Inequality 30. listopadu na Sedmičce

ÚV SRR 10. 10. 2023

Možná jste už někdy narazili na blogy Hovada on the Beach, Tohle nás usmrtí a na relativně čerstvej přírůstek Tahle stoka nás pohltí, ve kterejch některý členové nejmenovanejch kapel popisovali banální zážitky během svejch tzv. „turné“. Není úplně jasný, jestli je k tomu motivovala zvrhlost, grafomanie, opilství nebo pouhá nuda, ale obáváme se, že nakonec klesli tak hluboko, že plánujou další šňůry v podstatě jen proto, aby mohli pokračovat v psaní. K našemu velkýmu překvapení (pro autory to byl spíš šok) se ale těch textů chopilo slovutný nakladatelství Knižnice Kodiak a věnovalo jim natolik profesionální péči, že ze snůšky nesmyslů nakonec vznikla kniha. A to skutečná ilustrovaná kniha s úvodem, ediční poznámkou, vytištěná na nazelenalým recyklovaným papíře s příměsí zbytků po lisování olivovýho oleje.


Lyssa: El (Barcelona, Kasal de Roquetes, 2018)

Zveme vás s velkou radostí ve čtvrtek 30. listopadu na Sedmičku, kde se odehraje ne úplně tradiční večer: sejdeme se, abychom oslavili vydání knihy s názvem Hovada usmrtí stoka. Ale nemusíte propadat panice: nebude mít moc stránek, nebude to složitý čtení, nemusíte to číst a rozhodně se nejedná o literaturu (pokud snad přece jen ano, tak rozhodně o pokleslou). Zahrajou – jak jinak – OTK, LyssaNesbitt’s Inequality a vy už víte, čím můžete letos na Vánoce potěšit svoje blízký.


OTK: Obyčejnej chlap (Barcelona, Bunker del Carmel, 2014)

A nemůžeme vás připravit o bibliografickej záznam (je to ale zároveň maskovanej způsob, jak poděkovat týmu Knižnice Kodiak): töhötöm a kol.: Hovada usmrtí stoka. Praha: Knižnice Kodiak, 2023. 168 stran. Úvod a ediční poznámka Petr Kalaš. Ilustrace Jitka Petrášová. Korektury Zuzana Barincová. Vytiskla tiskárna Paper Jam.


Nesbitt’s Inequality: 100 euro watch (Don Benito, Rincón Pío Sound, 2018)