Silver Rocket

Na cestách se Silver Rocket Summer Swinger

Töhötöm 8. 6. 2007

Celu dobu, co se věnujeme věcem spojenejm se Silver Rocket, jsme přesvědčený o tom, že neděláme nic zvláštního. Děláme jenom to, co nás baví a myslíme si, že to může dělat úplně kdokoliv. Každá věc, která se povede, nám pak připadá tak trochu jako něco normálního (není za tím totiž žádná věda) a současně jako malej zázrak (že jsme to zvládli). Pamatuju si, jak jsem zíral na první sedmipalec s raketou – ten pocit, že nepotřebuješ nikoho, žádnou firmu, profesionály, odborníky, nic, a můžeš si pouštět svoji oblíbenou kapelu, byl skvělej. První koncert, kterej jsme uspořádali, představoval podobnej průlom. Při každý akci si ale uvědomujeme jednu zásadní věc: to, co všemu dává smysl, jsou lidi, který se zajímaj o muziku, choděj na koncerty, dělaj koncerty – prostě vy. Letošní Silver Rocket Summer Swinger – tak se to totiž bude jmenovat – to může jenom potvrdit.


Byšice – stejně to nikdy nikdo nepřekoná.

Dva roky v Byšicích nám ukázaly, že letní mejdan Silver Rocket je dobrej nápad. Dva roky na Točníku pak naznačily, že to může bejt dost velký a že vás to docela zajímá. Jakej může teda bejt další krok? Večírek Silver Rocket v Koněpruskejch jeskyních? Děti deště, který ulamujou stalaktity a stalagmity a používaj je jako rockový hudební nástroje? Leda hovno.


Točník před rokem.

Dámy a pánové, letošní SRSS bude monstrózní putovní létající cirkus.

Napadlo nás to krátce po loňským Točníku. Oslovili jsme vás na webu a reakce byla víc než pozitivní. Je vás spousta, kdo máte chuť prostě něco udělat. To je úžasný zjištění. Skoro tak dobrý jako koncert Unsane – a to jsou od nás hodně silný slova.



Silver Rocket Summer Swinger se – to se podržte – odehraje na pěti různejch místech naší země, ve společný režii Silver Rocket a part místních borců, který maj náš bezmeznej respekt a obdiv. Dostaneme se (a doufáme, že vy s náma) do lokalit, kam nejezdíme zase tak často (ano, naše chyba, ale děláme co můžeme), na místa, který jsou něčím zajímavý, i na místa, který důvěrně známe a máme rádi. Takže k věci:

1. Datum a místa: 8.-12. srpna 2007. Trasa je Hradec Králové (8. srpna), Český Těšín (9. srpna), Dub nad Moravou (10. srpna), Nové Město pod Smrkem (11. srpna) a nakonec starej dobrej Točník (12. srpna). Síla, ne?

2. Kapely: jdeme ke kořenům. Gnu, Wollongong, Lyssa, OTK… a jedna nová věc, Phoenix II (kde uvidíte různý povědomý obličeje). Tohle bude základní balík, kterej se ukáže na všech akcích. Uvidíte starý pardály, který se v mnoha ohledech blížej vrcholu. Kromě toho se někde objevěj i další jména, podrobnosti časem.



3. Vaše možnosti: to je hlavně na vás. Ale co vřele doporučujeme: udělejte si pět dní volno, přesuňte se 8. srpna do Hradce Králové a normálně pojeďte celou trasu s náma. Jasnej tip na dovolenou roku. Serte na všechno, o tomhle budete vyprávět vnoučatům. Dostanete hodně srandy a muziky za relativně málo peněz. Samosebou pokud se ukážete jen někde, budeme moc rádi. Ale nabízí se jedinečná možnost vidět kapely, který každej večer z rockovýho hlediska porostou a porostou a současně z hlediska kulturního a lidskýho půjdou dolů a dolů. Všichni ti machři, který akce pořádaj, si zasloužej hodně lidí a plnej dům.

Sledujte tenhle web, bude tu od teď pravidelně velký množství zajímavejch i praktickejch informací.