Silver Rocket

Severní nástupiště na cestách

ÚV SRR 17. 6. 2019

Když se sejde kapele pár koncertů za sebou, ideálně každý den a pokaždé v jiném městě, říkává se tomu turné. A tak bychom chtěli slavnostně oznámit, že Severní nástupiště bude na konci června na turné!

Plakát Celé to začne 27. června na smíchovském nádraží. Udělat koncert na téhle „Šmejkalově ohradě“ naší kapely jsme se rozhodli proto, že celé zdejší nádraží čeká v dohledné době velká rekonstrukce v režii naší oblíbené SŽDC, po které mj. zanikne legendární restaurace Oáza a bude nahrazena sterilním fast food korporátem. Nebude to ještě tak úplně loučení, ale spíš preventivní družba s tímhle magickým místem, jehož olbřímí skla ční nad vestibulem nádraží. Program začne právě tam a zahraje performativní duo Šumachr na střeše (mj. naši přátelé z kolektivu Vágus.cz), následovat bude venkovní koncert dua Šimanský Niesner a Severního nástupiště přímo na placu severního nástupiště, hned vedle kolejí na bezprizorním území pro všechny a pro nikoho. Cestu najdete pravděpodobně krz fáborky, křídní nápisy nebo tak něco. Nějaká piva nakoupíme, ale nebojte se brát vlastní alkoholy i občerstvení.

Další den Jihlava. Kdo jezdí po téhle zemi na koncerty jistě ví, že tohle město mělo vždy mimořádně silnou tzv. scénu. I když momentálně v Jihlavě není žádný oficiální místo pro koncerty a většina aktivních místních už je aktivní někde jinde, pořád je tenhle kus území na Vysočině místem, kde lze potkat ty nejvstřícnější a nejmilejší ženy a muže. Tyto ženy a tito muži mají rádi různé odstíny hudby a rádi s vámi stráví celou noc pitím piva a nezávazným lelkováním. Jsme moc rádi, že můžeme zahrát na pověstném zdejším místě, na Staré Plovárně. Celá akce bude navíc benefiční pro letitou místní buňku Food not Bombs.

Plakát Následuje koncert na On/Off v Hranicích u Chotěboře. Osobně tam nikdo z nás nebyl, ale postava pořádajícího Broni a legendy, které kolem místa kolují, zaručují, že vše bude dobré a krásné. Opět se tam navíc potkáme s Šimanským Niesnerem a dalšími, jako jsou Bahratal nebo Five Seconds to Leave.

Čtvrtý a zároveň poslední (ano, není to nejdelší turné na světě, ale na to se historie neptá) den zakončíme cestu na Klimakempu, pořádaném našimi oblíbenými Limity jsme my. Neexistuje lepší místo, kde cestování zakončit, než tam, protože na mrtvé planetě není country ani folk. Klimakemp bude letos nedaleko Tykačovy elektrárny Chvaletice na Pardubicku a akčním dnům bude předcházet rozsáhlý program, všechno info tu: https://limityjsmemy.cz/klimakemp2019/ .

Kromě těhle čtyř „štací“ máme to štěstí hrát třeba na Miš Maši v Bojkovicích (ze SR též Prohra Praha) v rámci „Bar stage“, ve Skalákově mlýně na festivalu Meziprostor (přítomní budou též OTK, Nesbitts a další...) nebo v Soulkostele na Sun Wu Kung festu. Za pozornost určitě stojí taky festival beze jména na „nejhezčím místě na světě“, cca 30 km od Brna, 20. a 21. července, víc informací rádi povíme osobně. Moc se těšíme.

Severní nástupiště