Silver Rocket

SILVER ROCKET SUMMER SOUTH - změny v oblasti dopravy

ÚV SRR 20. 8. 2018

Od pátku 22:00 do pondělí 4:30 budou uzavřeny dva železniční přejezdy, bohužel odbočka ze silnice na ovčárnu je přesně mezi těmi dvěmi přejezdy.

https://sedlecumikulova.cz/uzavirka-komunikace

Jelikož to začne až v deset večer v pátek, tak příjezd autem i NAD zůstává beze změny.

V sobotu a v neděli bude zrušena bez náhrady autobusová zastávka Sedlec sídliště (na mapě je tam napsáno Sedlec-kolonie). Autobusy náhradní autobusové dopravy budou jezdit jen do zastávky Sedlec pošta, odtud je to necelé dva kilometry na ovčárnu.

Do ovčárny bude otevřená druhá, zadní brána.

Autobusy pak nebudou jezdit z Valtic, ale budou jezdit už z Břeclavi z autobusového nádraží. Budou vedeny třemi linkami, z kterých jen linka označená "S" (South!!) bude zajíždět do toho Sedlece. Pro milovníky jizdních řádu je k samostudiu k dispozici TADY.

Autem to taky půjde, předpokládám, že většina lidí stihne přijet do pátečních desíti. Cestu zpět vysvětlíme, protože víme kudy se dá do ovčárny dostat jinak. Pokusíme se cestu i vyznačit šipkama. Vše jsem taky vyznačil zase v mapkách dole.

Cesta od Břeclavi (Valtice): už ve Valticích je třeba odbočit na Úvaly, v Úvalech se kousek za kostelem u villy Daniela odbočit na starou signálku a po ní se jede stále rovně, až se dojede k ovčárně.

Cesta od Mikulova: je třeba odbočit před Sedlecem u sedleckého mlýna (penzion restaurace), pak se jede kolem rybníka, až se přejede žel. trať v rekonstrukci a kus za přejezdem se odbočí vlevo na cyklostezku, opět bývalou signálku, která vede podél traťě. Až bude tato cesta pravoúhle odbočovat od trati, tak se může odbočit vlevo v zatáčce a po chvíli se vyjede na hlavní cestu hned za uzavřený přejezd. Potom už se projetí Sedlec kolonie odbočí na ovčárnu, tak jako kdyby přejezdy nebyly uzavřeny.

Kdyby něco nebylo jasné, dejte vědět.

Vlastik