Silver Rocket

SUN WU KUNG 9

ÚV SRR 4. 7. 2017

SUN WU KUNG 9

Již devátá undergroundová instalace v podobě mikrofestivalu Sun Wu Kung dá v sobotu 15. července oživit areál starého mlýna v Červeněvsi. Po delší době se festival konečně odehraje v počátcích parného léta, oproti předchozím ročníkům, které často dělaly za létem melancholickou tečku.

Kromě exlusivní kuchyně, která letos nabídne přehlídku toho nejlepšího z junkfoodové stravy (dočkáte se veganských currywurstů, burgrů a dalších kvalitních strav) a pečlivě vychlazeného piva z lokálního Novopackého pivovaru, dojde i na trochu muziky, filmových kvízů a vyhlašení opíčího krále (rozuměj člověka, který šel v den festivalu tzv. do plnejch, ale velmi specifickým způsobem).

Line up festivalu se stále dobrušuje, ale již teď se můžete tešit na pražské legendy garážového lo-fi rocku – Bugmen, kteří v současnosti vstupují již do druhé dekády svojí existence. Posilněni o bubeníka z Hissing Fauna Stejkyho nám dají připomenout, proč je tenhle klenot čas od času potřeba vyndat z klenotnice, oprášit a vrátit zpět.

V nebývalé formě určitě přijede i duo Deceased Squirrel on The Phone, které nyní dolazuje svoji velkou desku. Ta vyjde na Stoned to Death a dle několika publikovaných ukázek je jasné, že po jejím vydání se budou přepisovat učebnice rocknrollu. Anebo alespoň zjistíme, kdo sem pořád dává tu lopatku na moučníky.

Napajedelskou alternativní scénu zaštítí praotec podolského minimal techna Molly, který se bude na pódiu střídat se stínadelskými ebm / power electronics exoty z V0NT. S nimi totiž Molly vydal minulý měsíc kazetový split, takže zde dojde na nezbytnou družbu.

Pacino. Trio rozkročené mezi Orlovou a Prahou jede o malinko víc heavy, otáčejí poťáky na jedenáctku a zpěvák Radiomír si vyuzuje mandle hulákáním českých a vpravdě výborných textů. Přirovnání k Husker Du nebo Mission of Burma není vůbec vedle. Pacino loni stihli vydat split se Sky To Speak a objevili se i na kompilaci Crooked to Death vol. II, na labelu Stoned to Death vydali letos split s Rutka Laskier a v očekávání je jejich debut lp na stejném labelu.

Z Orlové pak přijedou emocore držáci Anne M. Christiansen a z čerstvých objevů se můžete těšit na duo LAVRA, které funguje na pomezí experimentální elektroniky a hypnotiky něžného popu. A chybět nebude ani severočeský lo-fi guru Květoslav Dolejší.

15.7. 2017, Červeněves 34, 503 53 Smidary