Silver Rocket

Benefit pro 007: Noartist, Zutro a Esoasisi

ÚV SRR 4. 12. 2014

Všichni víte, co pro kapely, lidi, tohle město a – nebojme se velkejch slov – pro evropskou hudební scénu znamená to podivný sklepení pod kolejema na Strahově. Je možný, že to ale bereme trochu jako samozřejmost a že teprve v situaci, kdyby v Praze nic takovýho najednou nebylo, by nám plně došlo, co všechno v tomhle klubu máme.

Každý město potřebuje svoji Sedmičku a můžeme vás ujistit, že spousta měst na našem kontinentě nemá to štěstí, aby v něm takovou dobu a s takovou kontinuitou fungoval klub, kde pořád ještě to hlavní je muzika, kterou všichni milujeme. Někdy je tam narváno po střechu, někdy je tam pár štamgastů (jak řekl jeden z nich: „miluju, jak v tomhle klubu prostě VŽDYCKY můžu projít od hajzlu až do první řady“), ale vždycky je to skvělý. Snažíme si proto Sedmičku pěstovat, a v pátek to prosím udělejte s náma. Vaše peníze zůstanou tam, kam patřej – na Sedmičce. Ivoši, Moniko, Kuře, všichni za barem, v šatnách a kdekoliv jinde, díky moc!

Pochopitelně u toho nemůžou chybět kapely, letošní výběr vám vřele doporučujeme. Praha není pupek světa, to všichni víme, a taky víme, že ty nejlepší věci se můžou vynořit naprosto kdekoliv. Klaníme se touhle cestou každýmu, kdo dělá ve svým městě koncerty, vydává desky, buduje partu kámošů, který to baví taky, jezdí nekompromisně stovky kiláků na koncerty, který chce vidět. Je to sice diagnóza, ale kéž by to bylo aspoň trochu infekční...

Pamatujete na SRSS v Batňovicích v lese? To, co předvedli Noartist v tý miniaturní písečný propadlině mezi stromama, byl zcela výjimečněj okamžik: nelidskej řev a nasazení, ani stín pochyb, že to myslej smrtelně vážně. Od tý doby odvedli kus práce v Polabí a jako kapela jsou ještě lepší – uvidíte. Zutro jsou úkaz sám o sobě. Zeptejte se jich, co to obnáší cestovat na každou zkoušku všichni z jinýho města, popovídejte si, jak to funguje v jejich kraji na jihu. To, že hrajou skvěle a originálně, není třeba ani zmiňovat. A konečně Esoasisi... jestli jste neviděli, jak v současnosti pokračuje Sisi z Esgmeq ve svý dráze barda a proroka, budete koukat. Piáno, housle a... ano, sám Sisi. Tohle stačí.

Dárky, Santorrus, špatný DJs... všechno bude, nebojte!