Silver Rocket

Vychází kazeta PELETON: Chvostiki

ÚV SRR 24. 4. 2014

Dámy a pánové, bratři a sestry!

Je to pokaždý stejně příjemnej až slavnostní pocit, když můžeme mezi kapely, který na Silver Rocket vydaly desku, zařadit nějaký nový jméno. Je to důkaz, že ani nemilosrdnej běh času neotupil to, proč Silver Rocket existuje – abyste kurvafix poslouchali dobrou muziku, na kterou jinde nenarazíte.


...spřátelený kmeny nejsou, zahlaď naše stopy...

Kdyby Peleton skončil někde jinde než na Silver Rocket, dost by nás to nasralo. Jen to uvažte: dvě holky s až fanatickou zálibou v muzice a v Dischordu obzvlášť, který sice někdy vypadaj, že neuměj do pěti počítat, aby se z nich potom mávnutím proutku staly naprostý DJ-dračice a královny večera, se daj dohromady s introvertním fousáčem s uměleckejma sklonama. Na první pohled i poslech je vidět, že tahle kapela funguje: rafinovaný bubny před sebou tlačej v tom nejlepším smyslu slova „čitelnou“ kytaru a „dřevorubeckou“ basu a do toho celýho vstupujou příjemný ženský hlasy s krátkejma textama, který ovšem dávaj lepší smysl než u někoho jinýho šest slok a pět refrénů. Věřte nám, je snadný jim podlehnout – a my jsme to s radostí učinili. Výsledkem je třetí kazeta v dějinách Silver Rocket.


...jsme tím ostřím, co rozetíná vzduch...

Peleton nabízí osm věcí pod pozoruhodným názvem Chvostiki – takhle to končívá v kapelách, kde všemu vládnou kočky. Jejich hudba na jedný straně způsobuje velmi příjemný déjà vu (každej si musel prožít to okouzlení, když chodil někde po městě a do uší mu hráli pořád dokola Fugazi nebo něco podobnýho), na druhý straně je to ale úplně bez debat muzika, která mluví o tom, co se děje tady a teď. A který prostě věříme každý slovo a každej tón. Dostanete z ní mimo jiný docela slušnou dávku životní energie – a jako bonus se možná naučíte nebo si osvěžíte i Morseovku: . - - . / . / . - . . / . / - / - - - / - . // . - - - / . // - . . . / - - - / - - . . / . . / . . - - .//

Kazetu si za 120 korun objednejte TADY.

Ukázky si můžete poslechnout zase TADY.