Silver Rocket

SRSS: 5 důvodů, proč nejezdit

ÚV SRR 10. 6. 2013

Všichni píšou jen o tom, proč na SRSS jet, jak je to tam skvělý, kamarádi, parta a tak. Ale co takhle dát prostor tyvole škarohlídům jako jsem já – v rámci férový diskuse a plurality názoru přináším pět důvodů, proč letos na SRSS nejezdit.

1) Hoši to chtěj udělat tzv. za svý

V době, kdy většina promotérů a podobnejch zájmovejch skupin jede na regulérní státní pomoci formou grantů a dotací, sponzorech a já nevim co, se tihle frajeři z Prahy snažej udělat dvoudenní fesťák naprosto bez cizích peněz a zalepit to jen ze vstupnýho a piva. Je to riziko jak svině, a jestli to projedou, budou plakat, že si o ten grant nezažádali. S takovým přístupem tyvole nemůžeme souhlasit.

2) Hrozný kapely

Kapely jsou naprosto úděsný, kromě OTK, který dostali nějakou cenu, je vůbec nikdo nezná – to jako fakt někdo pojede na něco, co se jmenuje jak chovanec Jedličkova ústavu (Tomáš Palucha), krasobruslařská škola (Bellini) nebo model posledního turbodmychadla pro vozy korejský provenience (MRC Riddims)? Pochybuju.

3) Hrozný místo

Hrad je od toho, aby se na něj chodilo na vejlety s rodinou nebo se školou, a ne na koncerty. To je jako nějaká inspirace u toho fesťáčku České hrady? Už vidím všechny ty vyfetovaný výpitky, jak se táhnou na kopec k nějaký zřícenině, aby si poslechli pár špatnejch kapel. Blbost.

4) Hrozný lidi

To, co někdo nazývá kamarádstvím a nezapomenutelným zážitkem, by se dalo taky nazvat pokryteckým bratřením se v chlastu. Nakonec to stejně vždycky skončí tak, že někdo někomu nachčije do spacáku a říká se tomu „párty“. Dost pochybuju, že se tam tyhle lidi budou umět chovat. Přesvědčím se rád o opaku (ale vlastně ne, protože tam nepojedu).

5) Hrozný pivo

Kácov? Se posrali, ne. Ve světě má český pivo zvuk, ale to jsou piva jako Plzeň nebo Budvar. Koho kurva zajímá nějakej lokární pivovar s produkcí v řádech tisíců litrů ročně? Mě ne.

 

Myslím, že je jasný, že tenhle „festival“ bude jedna velká hrůza jen pro otrlý. Hodně štěstí aspoň s počasím.

Petr Lidiček