Silver Rocket

Pátek 26. dubna 2013 od 18.00 hluk na bike-skate rampě mezi Bráníkem a Modřanama

ÚV SRR 21. 4. 2013

Ahoj, zveme na druhou venkovní akci tohohle jara. Tentokrát se bude hlučet v bike-skate bazénech mezi Modřanama a Braníkem. Účast přislíbili VÁCLAV KLAUS, KLUCI Z LÁSKY, POSTIŽENÁ OBLAST, noAR+IS+, GALANTI, HLINOMAZ. Krom solidního výplachu na vás čeká taky supr zevl místo, oheň a grilovačka. S sebou vem karimámu, pití, něco na gril a taky nějaký prachy na vstup. Ten bude sice klouzavej (kdo nemá, nemá, hlavně doraž!); kdo má, dá, a zkusíme se složit na benál do agregátu a cesťáky. Na místě budeme mít i nějakej provizorní bar (lahváče, víno, kořalku), vegan jídlo, večer se bude dělat oheň, přespat se dá s místníma bezďákama na skvělým zeleným placu. A konečně: když vás to bude celý srát, můžete se odpojit a jít zevlovat k řece, čumět do vody, házet do ní kameny a poslouchat šumění nedalekýho splavu.

Místo jsme vybírali dosti pečlivě, na periferii, ale zároveň v dosahu slušnýho spojení. Dostat se musíte na tram/bus zastávku Černý kůň a odtud dál cca 15 minut po fáborkách. Rampa se nachází v záplavový oblasti mezi Modřanama a Bráníkem; z jedný strany je řeka, z druhý továrna Chirana a vlakový koleje. Vypadá to tam nějak takhle: fotka nebo mapa.

SPOJENÍ: tram 17, 3, 52; bus 253 do zastávky Černý kůň. Dál fáborky.
START: 18.00
Vstup: pade a víc!


VÁCLAV KLAUS – špinavej power violence z Prahajzlu. Dva agresivní vokály, vyprasená chaotická kytara a za basou sabotér. Prezidenti, co hlásaj konec crustu v Čechách: "Stahujou se mračna nad crustovou scénou / jesli máš rád pévé / pojď do kola se mnou / končí hrůzovláda černých vran / ať jsi kdokoliv, už nejsi sám : CRUST JE OUT, TAK SUNDEJ NÁŠIVKU HELLSHOCK!!!!"

LÁSKA A PŘÁTELSTVÍ – dneska spíš už jenom Kluci z lásky. Ukrytej poklad punkovýho podzemí. Nebude vůbec troufalý říct, že tohle je stejně opravdový jako první desky Michael's Uncle nebo Telefon. Punk v čiročirý podobě: "Matky co nevědí / jestli víc milují / nebo nenávidí / svý děti / tatíci hloupě se ptající – co jsi fetoval? měli jsme bednu armádního morfia..."

GALANTI – punk-grind z Prahy, sebranka hovad to celý drží za prdel a ženský vokál to diriguje a žene vpřed. Tohle bude valit : "ROZJEĎ TY PICHLÁKY!"

HLINOMAZ je ten, který rozkousal housle. Ještě jednoho cloumáka na potratový stvoření: "Zatlač mi voči / ať nevidim tuhle mrdku / všechno se smrsklo na pouhý citoslovce / na soutěž o nejvíc teplou fotku / kde se všichni tvářej / že zítra přijde revoluce."

noAR+IS+ – noisovej, nervní kabaret s přesahem do všeho možnýho. Tyhle kurdi dělají velmi záslužnou práci na sever od Prahy. Kdo z vás slyšel o Sakraphonu, a všech těch skvělejch tamních kapelách, ví, že praskliny lze budovat kdekoliv. Jenže noAR+IS+ je sám o sobě kus! Zvukový experimentátoři a hudební ne-artisti, spíš antikristi. Nekompromisní přístup, introspekce možností sebe sama i zvuku kolem.

POSTIŽENÁ OBLAST – veteráni podzemí. Dnes již novej vokál, sepětí fónický poezie, recitace a řevu, rezavý ozvěny industriálu a hlukový imprese na pozadí. Viděl jsem je letos v zimě v nádražní budově ve Všetatech a málem mě to odfouklo na Mars. O tomhle nelze psát, to se musí prožít.