Silver Rocket

FETCH! - Západ

FETCH! - Západ

Na prosincovejch benefičních koncertech Silver Rocket pro Klub 007 se stalo dobrým zvykem, že zároveň s tradiční zábavou představíme i nějakej novej nosič na Silver Rocket. Ani letošek nebude výjimkou. Tady se můžete začít ladit na 16. prosince: Fetch! hrajou živě ve studiu Sonic Library novej track "Západ". Další info brzo!

ÚV SRR 28. 11. 2023

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR 19. dubna v MeetFactory!

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR 19. dubna v MeetFactory!

Tajná šifra spiklenců naděje, kód sounáležitosti: přesně tak působí desky, názvy skladeb, grafika a vůbec vizuální podoba dnes už bez nadsázky legendárních Godspeed You! Black Emperor. Jako kdyby jazykem kultovního montrealského ansámblu hovořil kmen, beznadějně rozptýlený po celém světě, který ale bezpečně rozpozná, kdy je potřeba spojit zbývající síly. „Our side has to win!“ I tohle je křehké, ale jednoznačné poselství Godspeed You! Black Emperor, kteří se na den přesně (sic!) po šesti letech vracejí do Prahy. Dějištěm výjimečného koncertu bude tentokrát MeetFactory, lístky v předprodeji jsou za 690 Kč (na místě 790 Kč). Bez příplatků třeba TADY.

ÚV SRR 17. 11. 2023 Podrobnosti…

YS - Trading Gold For Garbage

YS - Trading Gold For Garbage

Která kapela zařadí na svou desku skladby s názvy jako „King Trombón“ nebo „Krystalkrokodýl“? Existuje snad uspokojivé vysvětlení pro song „Kuřecí komédie“? Ys mění zlato na odpadky (a samozřejmě obráceně) a jejich ne-snaha se zhmotnila na debutové kazetě s názvem „Trading Gold For Garbage“, která právě vychází na Silver Rocket.

Vydat se do světa Ys je jako komentovaná procházka sídlištěm Černý Most, po kterém vás provádí mumie ve slušivém fraku a o slepecké holi. Přijmete toto pozvání? No samozřejmě! Vokál Ivy Z (ex-Billow) se příznačně vznáší nad předivem zvuků šíleného architekta Lionela Sůvy (Planety, Prohra Praha, ex-PSG). Snahu o pojmenování souvislostí a označení kvót jsme tváří v tvář tomuto divému víru chorých emocí raději vzdali. Musíte to nějak uchopit vy sami, my jen vydáváme tu kazetu a v případě auditu policejních sil dobra a vkusu od ní raději hned dáme ruce pryč. Poslouchejte, objednávejte a stahujte TADY.

ÚV SRR 17. 11. 2023

"...it's that Sisters Of Mercy thing."

"...it's that Sisters Of Mercy thing."

"What is the Leeds sound?" "I think it's that Sisters Of Mercy thing. Whenever I hear a Leeds band I can tell they are from Leeds - it's something to do with having a 'goth twang' about the music. I can almost feel the dry ice." TOHLE je starší, ale dobrej rozhovor s Autobahn. Koncert je v neděli. Těšíme se!
 

ÚV SRR 14. 11. 2023

Lístky na ÅRABROT a JAYE JAYLE solo

Lístky na ÅRABROT a JAYE JAYLE solo

Jaye Jayle máme rádi, proto jsme přijali spolupořadatelství na koncert, který se koná v úterý 21. listopadu. V Underdogs' zahrají v rámci společného turné Norové Årabrot a taky Jaye Jayle sólo (ano, Evan Patterson z Young Widows). Jaye Jayle mají venku skvělou desku "Don´t Let Your Love Life Bring You Down". Lístky na koncert TADY.

ÚV SRR 9. 11. 2023

AUTOBAHN + Ys = 19. listopadu na 007

AUTOBAHN + Ys = 19. listopadu na 007

Příští koncert Silver Rocket je v neděli 19. listopadu na 007. Autobahn jsou z Leedsu a v jejich zvuku objevíte inspirace krajanama Killing Joke, The Fall a Sisters of Mercy, robotickej rytmus a sugestivní dávku hluku. Sever Anglie je místo, kde dlouhodobě vzniká zcela charakteristická muzika nejrůznějších žánrů a Autobahn jsou výrazným pokračováním týhle industriální tradice, pod kterou ale pulsuje život a tanec. Support budou Ys, což je Lenka (Ivy Z, Billow) a Karl-Heinz Kylian Orelson (Planety, Prohra Praha, Plešatá zpěvačka atd.). Jejich kazeta vyjde co nevidět na Silver Rocket, TADY je ukázka.

ÚV SRR 3. 11. 2023

ARANANAR - živák ze Soulkostela

ARANANAR - živák ze Soulkostela

Náš milovanej Vlastik Vojáček z Pí Crew nádherným způsobem zaznamenal koncert ARANANAR, který tohle duo odehrálo v rámci svýho zářijovýho turné v Soulkostele. Nabízíme ho i tady, protože to byl zjevně neopakovatelnej večer. Deska ARANANAR s názvem "Domov, co nebyl" na vás čeká TADY.

ÚV SRR 20. 10. 2023

"Poslouchám, den je lepší, a mám pocit, jako když se pohybuji v místech, která znám a cítím se tam doma..."

"Poslouchám, den je lepší, a mám pocit, jako když se pohybuji v místech, která znám a cítím se tam doma..."

"První slova, co mě po poslechu napadnou? Krásná nahrávka plná jiskřivých slov a tónů. Už od samého začátku se cítím dobře a mám pocit, že ke všemu, co při poslechu dostávám, mám strašně blízko a nějak podvědomně tomu rozumím. Nerad bych desku vyzdvihoval nad jiné, přesto - zaujala mě díky krásným momentům, které vyvolala hudba, texty, slova, hlas. Mám dojem, že se stává mojí součástí. Každý večer je dobré vypnout, nebýt zlý a svět nechat za vchodovými dveřmi." První recenze na "Domov, co nebyl" od ARANANAR je k přečtení TADY. Poslechnout / koupit lze TADY.

ÚV SRR 15. 10. 2023

Křest knihy Hovada usmrtí stoka: OTK, Lyssa, Nesbitt’s Inequality 30. listopadu na Sedmičce

Křest knihy Hovada usmrtí stoka: OTK, Lyssa, Nesbitt’s Inequality 30. listopadu na Sedmičce

Poslední listopadový den vás zveme na Sedmičku: zahrají obvyklí podezřelí OTK, LyssaNesbitt’s Inequality (kterým se nějakým zázrakem podařilo v srpnu přežít další turné, tentokrát po východní Evropě), bude to ale speciální večer. Ve spolupráci s nakladatelstvím Knižnice Kodiak totiž bezostyšně vstupujeme do světa literatury…

ÚV SRR 10. 10. 2023 Podrobnosti…

TOM HOLLISTON (ex - NoMeansNo) + SIMON WELSS (ex - Snuff) + TIŠINA (ex - New|Old, Worldhood) 1. listopadu ve Vegtralu

TOM HOLLISTON (ex - NoMeansNo) +  SIMON WELSS (ex - Snuff) +  TIŠINA (ex - New|Old, Worldhood) 1. listopadu ve Vegtralu

Jak že to říkali NoMeansNo? „Old Is The New Young“? Přesně tak: a od toho je tady i tenhle koncert. Tom Holliston je jeden ze dvou kytaristů legendárních NoMeansNo – po odchodu Andyho Kerra pokryl druhou polovinu kariéry téhle geniální kapely počínaje albem „The Worldhood of the World (As Such)“ z roku 1995. Přestože na sólové dráze dává přednost akustické kytaře před elektrikou, z jeho songů bezpečně a na první dobrou okamžitě POZNÁTE, že tenhle chlápek prostě hrál v NoMeansNo. Omyl zkrátka není možný – členité, ale naprosto přirozeně zpěvné skladby, sarkastické texty, všechno to tam je. S Hollistonem jede turné i Simon Wells, kytarista, zpěvák a zakládající člen kultovních anglických pankáčů Snuff. A třetím do party bude projekt Tišina, který si 1. listopadu ve Vegtralu odbude koncertní premiéru. Orientační body? New|Old, Worldhood, Ravelin 7. Nechte se překvapit. Jo a Vegtral je moc příjemný místo na Letné – loni jsme tam dělali koncert Paramount Styles Duo a fungovalo to moc hezky.

ÚV SRR 4. 10. 2023

Årabrot & Jaye Jayle & Karin Park společně v Underdogs'

Årabrot &  Jaye Jayle & Karin Park společně v Underdogs'

V úterý 21. listopadu zahrají v Underdogs' v rámci společného turné norští noise rockeři Årabrot a kentucký dark bluesový projekt Jaye Jayle, za kterým stojí náš oblíbený Evan Patterson z Young Widows. Karin ParkÅrabrot  také vystoupí sólově se svým indie popovými baladami, které jí vysloužily přízvisko skandinávské Nico.

ÚV SRR 29. 9. 2023 Podrobnosti…

Jak se vám líbí - rozhovor s duem MaVa v Radiu Proglas

Jak se vám líbí - rozhovor s duem MaVa v Radiu Proglas

Radio Proglas nás má rádo. Určitě to tak je, protože minulou středu vysílalo další rozhovor s někym od Silver Rocket. Tentokrát padla volba na MaVa. A protože je to rádio moderní, má celej ten rozhovor na stránkách k poslechu online. Stačí kliknout SEM. Uvidíme, koho dalšího si ze Silver Rocket vyberou. Svoje tipy pište třeba tady na fórum. Jinak všechna ta krásná hudba je k dostání u nás TADY.

ÚV SRR 27. 9. 2023

GRAILS - Anches En Maat

GRAILS - Anches En Maat

Konečně! Po šesti letech nová deska Grails s názvem "Anches En Maat" je konečně venku - kde jinde než na Temporary Residence - a my všichni si ji můžeme poslechnout třeba TADY. Pražskej koncert Grails se taky kvapem blíží (v neděli 8. října v MeetFactory) a lístky na něj si můžete koupit přes GoOut TADY. Každý živý setkání s Grails je výjimečný a my se těšíme i letos!

ÚV SRR 24. 9. 2023

"Domov, co nebyl" v sekci NEW AND NOTABLE na Bandcampu!

"Domov, co nebyl" v sekci NEW AND NOTABLE na Bandcampu!

Nová deska ARANANAR se 19. září dostala do sekce "New and Notable" na Bandcampu! "The dark, poetic second album from the duo of Adam "Aran" Nenadál and Anar Badalov is rich and meditative," říká popisek. Album si můžete poslechnout / stáhnout / objednat samozřejmě i na Silver Rocket webu TADY.

ÚV SRR 19. 9. 2023

GRAILS + Whitefeathers 8. října v MeetFactory

lístky na GoOut TADY
dveře: 19.00 / Whitefeathers: 20.00 / Grails: 21.00

ÚV SRR 19. 9. 2023