Silver Rocket

Torrus Tarantulus se ptá: SRSS šéfové!!!

ÚV SRR 3. 8. 2007

Za hradecké odpovídá pan Kudlis, těšínský kmen reprezentuje pan Polák, dubské barvy hájí pan Doobie, v Novém Městě se rozpovídal Mr. New Town Mike a za točnickou chátru promluvil pan Happy.

Panove, reagovali jste na vyzva ‘udelejte svuj vlastni SRSS’ skoro pred rokem. Za tyden to bude. Jaky zkusenosti nebo zvlastni nadani mate, ze myslite, ze byste mohli takova vec zvladnout?
Happy: Sedim u počítače a kreslim.
New Town Mike: Pracuju v oblasti informačních technologií. Konkrétně se zabývám implementací, customizací, systémovou a uživatelskou podporou systémů pro tzv. digitální fabriku. Systém digitální fabriky je soubor softwareových nástrojů, který slouží pro plánování, vizualizaci a simulaci všech výrobních, ale i nevýrobních procesů ve výrobním podniku.
Polák: Studuju různé hlouposti a zbytečnosti.
Doobie: Starám se o servery, aby běžely pokud možno bez vážnějších problémů. Ale to asi nikdo nepochopí.
Kudlis: Hele, já nevim.


Kudlis: Hele, já nevim, já nepotřebuju, aby někde visel můj xift. (Hradec Králové)

Kdy jste poprvy slysel neco o 'Silver Rocket'?
Polák: Zjevil se mi ve snu Ježíš a řekl mi to.
Happy: K deskám SRR jsem se dostal přes Luďka Majera z Oswald Schneider a pak už se ze mě stal takovej ten notoricky známej "KSICHT".
Doobie: Tak to si nepamatuju úplně přesně, ale myslim, že to bylo, když jsem studoval ještě v praze. Někdy mezi 98/99. Z toho jasně plyne, že za všechno může čas. Tak jak v té písničce, znáš ji, ne? "Za všechno může čas, ten co se skrývá v nás."
New Town Mike: Nějak byly Vánoce a CD Wollongong - Stark Naked Creeping Macroeconomic Fascism bylo nový. Ani trochu se mi nelíbilo.
Kudlis: Hele, já nevim, já nepotřebuju, aby někde visel můj xift.


Polák: Zjevil se mi ve snu Ježíš a řekl mi to. (Český Těšín)

Byli jste na nejaky SRSS v minulosti?
Doobie: Byšice 2003 a Točník 2005. Byšice měly skvělý místo. Líbili se mi Ememka, ale možná jsem byl jen hodně zkouřenej. Něco se tam posralo, jestli si to dobře pamatuju. Bylo to taky dobrý.
Polák: Nebyl jsem ani na jedné. Snad to vyjde tentokrát.
Happy: Byl jsem na obou Točnících. Oba festivaly mě nadchly a na dlouhou dobu mě nabily energií. Vubec nejlepší na tom bylo užít si festival bez reklam apod. na tak krásnym místě jako je hrad Točník. Lidi z kapel točili pivo, prostě "urob si sám" v přímym přenosu. Na SRSS Saga se mi nejvíc líbili Gnu, ale i ostatní kapely předvedly epochál výkon. Loňský ročník byl pro mě velký překvápko - nový kapely a nikdo z "tvrdýho jádra" SRR.
New Town Mike: Na SRSS jsem byl na Točníku - bohužel jenom jednou. Celková atmosféra akce byla skvělá - místo, lidi, muzika. Zaujalo mě, že jsem si kupoval jídlo a pití od lidí, co jsem před tím nebo potom viděl na pódiu. Taková ta filosofie akce "Sami sobě" dotažená do konce. A zaujala mě zvuková zkouška Wollongong.
Kudlis: Hele, já nevim, já nepotřebuju aby někde visel můj xift, jen kvůli tomu.


Doobie: Možná jsem byl jen hodně zkouřenej. (Dub nad Moravou)

Jste dobry lidi, nebo spatny?
Happy: Jsem primitiv a magor.
Doobie: Já tohle už moc neřeším.
Polak: Nejvíc se těším na Wollongong.
New Town Mike: Snažím se o to, abych se nemusel za žádný skutek stydět - ne vždy se to daří.
Kudlis: Hele, já nevim, já nepotřebuju, aby někde visel můj xift, jen kvůli tomu, že se snažim dělat nějakou akci.

Co je nejlepsi kulturni pamatka ve vasim okoli?
Polák: Železárny a sídliště.
Doobie: Zvonkohra. Zvoní denně myslim v 6 večer. Jezdí se na ni dívat důchodci z celé republiky. Dycky v neděli po obědě.
Happy: Beroun.
New Town Mike: Mezi ty lepší bych zařadil třeba místní hřbitov a naše kino. Pak je tu ještě divadlo. To nevím kam zařadit. Ono jako takový nefunguje. Anebo areál zkrachovalé a pravděpodobně vytunelované Textilany s vybrakovanými halami a chátrajícími budovami, v čele se starou tiskárnou, kterou mám přímo za domem a kterou pomalu ale jistě rozebírají sběrači druhotných a stavebních materiálů.
Kudlis: Hele, já nevim.


New Town Mike: Areál zkrachovalé a pravděpodobně vytunelované Textilany. (Nové Město pod Smrkem)

Jak ma navstevnik se chovat na festivalu?
Polak: Myslím, že by hlavně neměl bezdůvodně vykřikovat "hoří!" nebo "bomba!" a měl by dodržovat desatero božích přikázání...
Doobie: No jak. Co nejvíc chlastat, ale nedělat pak bordel, neničit nic, co není jeho. Líbí se mi v tomhle SR akce, že se všichni chovaj tak nějak slušně. Přišels na hudbu, ne dělat bordel. Proto dělám akce, aby se lidi bavili, aby si přišli poslechnout hudbu, ne aby se ožrali a pak byli na obtíž. Dobrej, fakt dobrej návštěvník, by měl tleskat všem kapelám po každé písničce a zvolávat "bravo hoši!".
New Town Mike: To snad ví každej sám. Přece tady nebudu dělat mravokárce. Ale jestli to teda musí být tak nechť se každý chová jako člověk rozumný. To, že se naše malý Nový Město pod Smrkem stane součástí celorepublikovýho turné, je přece pěkný. Šance, že přijedou i lidi, který tady v životě nebyli a poznaj krásy tohohle koutu republiky, je takhle o dost větší. Tak trochu je to i moje snaha o propagaci tady toho kraje.
Happy: Chtěl bych, aby si to všichni na Točníku pěkně užili, popili, "potřásli palicema". Ohledně pořádku snad jen můžu doporučit - nechávejte si pivo točit do jednoho kelímku nebo si přivezte svůj půllitr. Hrad máme půjčený na jednu noc, nemusí lehnout popelem. Nekrmte medvědy, chovejte se slušně, dobytci.
Kudlis: Hele, já nevim, já nepotřebuju, aby někde visel můj xift, jen kvůli tomu, že se snažim dělat nějakou akci, a už vůbec nepotřebuju někomu sdělovat, kde pracuju.


Happy: Nekrmte medvědy. (Točník)

Co chcete vzkazat potencialni navstevnice tvyho festivalu?
Happy: Přijeďte "potřást", podpořit putovní cirkus stříbrný rakety, rádi vás uvítáme. Vegan jídlo je samozřejmostí, bude pivko, budou kořky, bude čajík, bude jiná káva.
Polák: Že to bude nezapomenutelné, a že pokud nepřijde, tak bude určitě každý den až do své smrti litovat, že se dopustil tak fatální chyby.
Doobie: Přijďte se podívat, bude to fakt dobrý. Rádi vás přivítáme. Je to hudba, takže jí může poslouchat každej. Pokud zrovna nerodíte, tak není důvod nepřijít.
New Town Mike: V těhle kapelách hrajou samí skvělí chlapi. Jinak to co všem. Přeju pěknej zážitek, skvělou zábavu, bezva strávenej čas – prostě pořádně si to užijte. A využiju tohohle místa pro malé doplnění informace o našem koupališti. Bylo řečeno, že je to taky kemp. Co je ale důležitý, je to, že je to věčně skoro úplně prázdnej kemp. Takže jestli se někdo bál davů přitloustlých kempařů grilujících u svých stanů a karavanů stejky a klobásky a nadávajících na dovádějící rockeťáky, tak nic takovýho nehrozí – ten kemp trochu zaplníte možná vy.
Kudlis: Hele, já nevim.


Torrus Tarantulus: Hic sunt leones, pozor!

Na co se těšíš nejvíc?
Polák: Na visačku VIP pořadatel s jejíž pomocí budu šikanovat bezbranné řadové fanoušky.
New Town Mike: Až se začne hrát.
Happy: Těším se na všechny kapely! Těším se na všechny lidi!
Doobie: Teším se na atmosféru, na lidi. Na Gnu, v případě že budou hrát Mossad. Na všechno, protože to bude paráda. Když přiběhne majitel pozemku s vidlema a bude na nás řvát.
Kudlis: Hele, já nevim, já nepotřebuju aby někde visel můj xift, jen kvůli tomu, že se snažím dělat nějakou akci, a už vůbec nepotřebuju někomu sdělovat, kde pracuju, jaký jídlo mi chutná (huh) atd.