Silver Rocket

Enablers v pátek 21. června v Soulkostele

ÚV SRR 17. 6. 2019

Loni nás v Soulkostele navštívil Kevin Robert Thomson. Poslední červnovej den to byl nakonec moc pěknej koncert a vypadalo to, že samotnej pan protagonista je taky vrchovatě spokojenej. Když nám ale dorazila zpráva, že Enablers by v rámci evropskýho turné k nový desce chtěli kromě Prahy zahrát v Česku ještě jeden koncert v Soulkostele, byli jsme přecijen dost překvapený. Pozitivně překvapený. Je nám ctí, že vás v pátek 21. června 2019 můžeme pozvat právě na tuhle kapelu. Pokud nebudete mít po čtvrteční Sedmičce dost, můžete dorazit do lesů na hranici s Polskem.

Enablers povstali v kalifornským San Franciscu v roce 2002. Kolem stabilní dvojice kytaristů (Kevin Robert Thomson a Joe Goldring) a frontmana Pete Simonelliho se od tý doby vystřídalo několik bubeníků, nyní na bubenický stoličce sedí Sam Ospovat. Personálie nebývají tak důležitý, často hlavně slouží k tomu, aby se připomnělo, ve který slavný kapele kdo hrál (ano, Joe Goldring hrál ve Swans), ale tady by bez jednotlivejch otců zakladatelů před náma stála úplně jiná kapela. Od počátku zvuk Enablers definujou dvě věci: geniální dialog obou kytaristů a frontmanství a přednes (ano, zpěv to opravdu není) Pete Simonelliho. Poslechněte si některou z desek, nejlépe tu nejnovější - Zones, která vyšla 14. června, a zároveň věřte, že síla téhle kapely vynikne hlavně živě.

V pátek ale uslyšíte i další dvě kapely. Paperplanes z polský Vratislavi se se svým "noisy post punkem" dost odchylují od zvuku Guantanamo Party Program, což je asi známější kapela, ve který tři ze čtyř muzikantů působí. Loni nahráli a vydali sympatický EP Peryferie, který bude osou koncertu.

Domácí scénu zastoupí Mermomoc, nyní už opět pouze duo Arche a Brohe. Upekli novou desku, se kterou nás ale ještě nestihli seznámit, proto zkuste něco z té předchozí a vězte, že na koncertě zazní spíš nový kusy. Arche je také autorem plakátu k akci, děkujeme!

První kapela začne hrát ve 21 hodin. Jako tradičně lze na místě po koncertě přespat. Upozorňujeme, že na místě je nutný se přezout do domácí obuvi. Bar bude připravený.

Osobič

srumec.wordpress.com