Silver Rocket

DEAD WESTERN (Berlín) + MAKAK AKUSTIKUS (Brno) na FaVU

ÚV SRR 20. 5. 2019

DEAD WESTERN
Představ si, že ležíš v mechu (a kapradí) a strom vedle tebe najednou začne zpívat. A jak! V tempu šumění lesního větru, jak ozvěna z míst, kde není kam spěchat. Zahrabat se do listí znamená v tomhle případě slyšet všechno ještě mnohem líp. Dead Western aka Troy Mighty, který pochází z Californie a momentálně je usídlený v Berlíně, jako by skutečně na tento svět přišel v reinkarnaci lesního enta. Tenhle "poutník" nezapadá do škatulky rozervaného singer-song writtera, je spíš jako pařez, ke které si musíš najít cestu sám a svoje nerychle plynoucí písně hraje pro všechny ty, kteří a které mají uši dokořán.





MAKAK AKUSTIKUS
Hudba Makak Akustikus má své kořeny taky spíš v přírodním hvozdu za městem, než mezi panely. Vzácná a nanejvýš jemná, křehká souhra čtyř dřevěných nástrojů a lidských hlasů, u které se vyplatí vnímat detaily a poslouchat mezi řádky. Makak Akustikus dokazují, že budoucnost je ve folku a to se vším, co k tomu patří: s bezelstností a upřímností například. Archetypální postavy proplouvají mikropříběhy, z dvorků vybíhají divocí Vontové a ze skály ostřelují nepřátele apači. Vzít si z toho všeho jde ledacos, jedno z možných poselství pak nabízí přímo kapela: "Tak rozsviť svou hlavu a neboj se přiznat, že se bojíš, že máš strach."

Koncert proběhne v případě přízně počasí na zahradě Fakulty výtvarných umění, v případě jeho nepřízně v jejích vnitřních prostorech. Vstupné bude dobrovolné a půjde na cesťáky.

Haj hou!