Silver Rocket

50 let Klubu 007: Parmesano, Kiss Me Kojak, Světlo

Töhötöm 15. 3. 2019

Parmesano jsou kapela z katalánský metropole a úplně původně svůj styl popisovali jako „tropicalia“ – pokud vás při tom okamžitě napadnou slavný brazilský hipíci Os Mutantes, tak jste na správný stopě, ale taky to klidně může bejt jen fór. Každopádně jejich hudba trochu připomíná třeba Deerhoof a samosebou OTK. Tyhle příměry jsou samosebou stejně špatný jako všechny ostatní – ale jedná se o takovou tu podivnou a současně neodolatelnou hravost, kdy prostě netušíte, jakou past na vás kapela v příštích vteřinách připraví (a dopředu to asi nevědí asi ani oni). Pokud na jejich hru přistoupíte, čeká vás čistá radost – a navíc za bicíma uvidíte kudrnatou hlavu Alexe, bubeníka Familey Mirandy, k tomu netřeba nic dodávat. Přivezou svoji aktuální desku Vida extra (k poslechu ZDE), kterou nahráli ve studiu v Hospitalet de Llobregat (a tomu zase šéfuje slovutný Milo de Familea Miranda) a který se jmenuje… Estudio Hukot (čti „ukot“). Jo a bacha – kytary pod krkem!

A tím se dostáváme ke Kiss Me Kojak. „Hukot boys“ to už nějakou dobu drhnou jen v triu, což se na nich odrazilo tím způsobem, že co bylo drsný, je ještě drsnější a kde to dřív dunělo jak blázen, tam to teď duní ještě víc. Králové severu moc často svůj Zimohrad neopouštěj a do Prahy se podívaj jen někdy – o to větší je to svátek. Jejich ultimátní desetipalec Láska a porozumění je ještě pořád k dostání, tak kupujte (ZDE). Klíčová kapela Šluknovskýho výběžku má navždy náš obdiv!

Třetí do party bude kapela Světlo, o který se objevily klepy, že brzo vyrukuje s nějakou nahrávkou. Tahle parta je čirý vtělení rokenrolovýho neklidu: létající kytary, rozervanost a rozevlátost, skandály, bitky na pódiu, noční můry promotérů, slezská srdečnost a současně nihilismus, kterej se šíří jako kapénková infekce. Co můžete čekat od kapely, kde je nejsolidnějším článkem Bugrr? Každej z nás má (nebo chce mít) v sobě kus Liama a Noela a Křenkova parta to jen pochopila o něco dřív.

Neděle 7. dubna, Parmesano, Kiss Me Kojak, Světlo
Klub 007, 19.30, vstup kilo