Silver Rocket

ARAN SATAN - MVP

Töhötöm 27. 11. 2018

Aran Satan je možná nejpodivuhodnější věc, která se dá v naší stáji najít. Není to kapela, ale je to určený k poslechu. Není to básnická sbírka, ale velmi dobře to funguje i jako psaný slovo. Není to mluvený slovo nebo rap, nebo od každýho trochu? Na pódiu stojí jeden samotnej chlap, přesto se na vás při vystoupení vyvalí tolik energie, kolik nikdy nebude mít pětičlenná kapela s šestnácti zesilovačema Orange. Svým způsobem je to něco jako rituál, setkání lidí, který si vyberou ze svýho středu jednoho jedince, a ten na ně vykřičí všechny svoje obavy a běsy a představy, protože... to vlastně jsou i jejich obavy a běsy a představy. Lidi potřebujou druhý lidi, a tuhle jednoduchou pravdu nezakreje žádnej technickej vynález.

Co teda z těhle esoterickejch slov plyne: Ano, správně... my všichni potřebujeme Arana Satana. Když povstal poprvý, vypadalo to, že k žádnýmu záznamu jeho existence nikdy nedojde. Před pár lety se zhmotnil v podobě (už naprosto legendární) knihy - a dnešníma očima viděno to byl jeho první release. Pak na chvíli zmizel, ale teď je zpátky. Naštěstí. Pořád ho tu potřebujeme.

Na kazetě tudíž dostáváte pod číslem SRR 91 dávku slov, vět, vykříků, volání, kázání, skandování... a taky samosebou i hudbu (tady přiložil ruku k dílu elitní tým ve složení Yoz + Bourek). A naprosto nepostradatelnou součástí Arana Satana je i jeho výtvarná podoba, to je jasný: takže Štěpán Adámek znovu zasahuje.

Děkujeme předem za váš zájem, dmeme se hrdostí, že jsme mohli právě tuhle kazetu vydat. Poslouchejte MVP ve streamu a hned objednávejte ZDE. Věštba říká, že po tomhle se zapráší raz dva.