Silver Rocket

SILVER ROCKET SUMMER SOUTH - první praktický info

ÚV SRR 4. 7. 2018

Letos jedeme na jih! Skoro Itálie! Pálava, víno, sklípky, parádní lidi! SILVER ROCKET SUMMER SOUTH je v pátek 24. a sobotu 25. srpna v Sedleci u Mikulova v v budově bývalé sýpky, která se nachází v areálu Ovčárny. Souřadnice jsou *48.7667011N, 16.7014975E* a takhle parádně to vypadá.

"Areál bývalé panské ovčárny na jižním okraji Sedlece. Dnes je ovčín, původně fünfkirchenská kolonie novokřtěnců (Haidhof - dvůr na mokřině), součástí malé osady při staré cestě (dnes cyklostezce) ze Sedlece do obce Úvaly. Od konce první světové války náleží k Sedleci. Tehdy ovčín a značnou část pozemků koupil Otto Lampl z Lednice s manželkou Olgou ze známé rodiny Jelinek. K česku patří až po vzniku Československa v roce 1918."

Jak se tam dostat? Jsou tři možnosti:

AUTO:
Dá se pohodlně dojet až tam. Areál se nachází kousek od Sedlece u Mikulova. Na trase Brno - Břeclav - Valtice - Sedlec je kritická Břeclav, která bývá odpoledne ucpaná, nejvíc v pátek. Na trase Brno - Mikulov - Sedlec je kritický úsek přes Novomlýnské nádrže, kde se momentálně doprava řídí semafory a tvoří se tam kolony, takže je potřeba počítat s rezervou. Parkování je možné v areálu, množství místa je omezené. Po vyčerpání asi nebude problém stát na příjezdové cestě.

VLAK:
Sedlec se nachází na trati Břeclav - Znojmo. Ta je ale momentálně v úseku Valtice - Mikulov v rekonstrukci a místo vlaku se přestupuje ve Valticích a Mikulově na NAD. Pokud nepojede někdo vyloženě směrem od Znojma, asi nejlepší přestupní bod je Břeclav a jakožto důležitý železniční uzel je vlakem dobře dostupná. Náhradní autobusová doprava je teď vlastně výhodnější, místo vlakové zastávky Sedlec se vystupuje/nastupuje na autobusové zastávce Sedlec - sídliště, která je Ovčárně o něco blíže. Cesta ze zastávky na Ovčárnu je vyznačena na přiložené mapce:


(zvětšit mapku)

BUS:
Nejblíž je teda zastávka Sedlec - sídliště (bacha! Název zastávky mate - žádné panelákové sídliště se v okolí nenácházi, jste v panenský přírodě jižní Moravy). Asi nejlepší je spoj Brno - Mikulov a odtud přesednutí na bus nebo NAD do Sedlece.

Samotná sýpka má tři patra, koncerty SILVER ROCKET SUMMER SOUTH se budou odehrávat v přízemí v místnosti s barem. Tady nahoře je místnost na třepání palicí do rytmu rockový hudby a nadšený řvaní "JEŠTĚ JEDNU!", tady dole parádní bar, kde se budeme tzv. socializovat a zbavovat se tak aspoň na jeden víkend každodenních starostí. Super prkna, co?

SPANÍ
Spaní bude ve švestkovém sadu. Sad je poměrně mladý a nebude v něm asi (určitě) moc stínu, hlavně večer. Jinak ale místa na vaše stany a umně zbudovaný chýše bude dost - vypadá to moc hezky, hele:

JAK SE CHOVAT
V celé budově sýpky je PŘÍSNÝ, ALE FAKT PŘÍSNÝ ZÁKAZ KOUŘENÍ!!! Jedná se o starou budovu se spoustou dřeva, takže tak. Prosíme nekouřit ANI V CELÉM SADU AKA KEMPU, hned vedle něj je uskladněno seno (viz fotka nahoře), tak proto. Tohle je naprosto klíčový bod celé akce - zaručili jsme se vlastníma hlavama, že to zvládneme. Věříme vám! Na kouření budou vyhrazená místa - pravděpodobně u vstupu do sýpky. Vzhledem k tomu, že v oblasti panuje výrazné sucho, je tento bod fakt hodně důležitý. Vzhledem k výše uvedenému - žádné rozdělávání ohně v areálu Ovčárny. Prosíme zavírat i vstupní bránu! V průběhu SRSS budou na ovčárně ovce (nečekaně), tak aby neutekly. Taky důležité!


V areálu bude nachystaná nádrž s pitnou vodou (šetřeme s ní, je pro všechny), může sloužit i k základní hygieně. Budou tam k dispozici i mobilní WC, abysme tam, holky a kluci, nesrali a nechcali všude kolem jako ovce.


(zvětšit plánek)

VÝLETY V OKOLÍ

Pěšky: v blízkém okolí doporučujeme PP Skalky na hranicích s Rakouskem, místní tomu říkaji miniaturní Pálava: to vzhledem k vápencovo-stepnímu charakteru a Vlastik to tam má rád. Je odtud pěkný výhled na Pálavu a Rakousko. Hned u Sedlece je rybník Nesyt, největší na Moravě. Na koupání to není, ale jsou tam vyhlídkové plošiny k pozorování zajímavé ptačí fauny, pokud tohle někoho láká. Plus je okolo celých lednických rybníků naučná stezka. Samozřejmě Pálava samotná - nejlépe se k ní posunout autem a pak si dát výšlap nahoru.

Na kole: Vzít si s sebou kola určitě doporučujeme - vzhledem k rovinatému nebo jen mírně kopcovitému terénu. Lednické rybníky, viz. předchozí odstavec. Hned za Ovčárnou vede po bývalé signálce pohraniční stráže cykostezka z/do Mikulova (7 km) a Valtic (7 km - parádní Kolonáda Reistna po cestě). Pak v rámci Lednicko - Valtického areálu je spousta zajímavých míst v podobě zámků ve Valticích a Lednici a zámečku a romantických staveb (saletů) mezi nimi.

Plus tajný tip pro zapálené cyklisty je Rakousko za kopcem: supr silnice a už trošku kopečky a sem tam i zajímavé cíle (hrad Falkenstein, rozhledna/válečný pomník v Altlichtenwarthu).

Koupání: v blízkosti asi nic. v rámci lednických rybníků je pláž na Mlýnském rybníku (mistními nazývaném Apollo), pak ještě v Mikulově je vyhledávaný lom (v době vedra a Eurotrialogu bude přelidněn).

https://mapy.cz/s/2ODJp

Dotazy? Připomínky? Pište na uv@silver-rocket.org naší sekretářce. Předáme to produkci, domluvíme se vysílačkama a tiskovej mluvčí vám poskytne výstup.