Silver Rocket

The Pau v Potrvá a na turné v Česku

ÚV SRR 13. 2. 2018

The Pau v Potrvá a na českým turné

V úterý 20. února 2018 zahraje v Praze v Potrvá polská „písničkářka“ The Pau. Kromě Prahy se představí i v dalších klubech po celým Česku, často v dobrý společnosti interpretů ze Silver Rocket (v Praze Calvera, jinak Bumfrang3 nebo Inau), ale i z jinejch zákoutí domácí scény (Pacino, Nauzea Orchestra nebo Šoumen).

Proč „písničkářka“ v uvozovkách? Protože tohle je spíš punková kapela s jednou členkou než cokoliv jinýho. Energie, která z písniček The Pau jde, je – v dobrým slova smyslu – kapelová. Paulina dříve s kapelou vystupovala, ale pro tuhle chvíli se rozhodla nacpat si ji do telefonu a hrát do připravených podkladů sama s kytarou. Ostrý texty, ve kterých se The Pau vypořádává s tím, co ji štve, tuhle atmosféru jen dokreslují.

Energie, se kterou se The Pau vrhla do tvorby, je umocněná i tím, že celý věci upřímně věří. Intenzivně koncertuje. Po návratu z Česka cestuje na několik koncertů do Španělska. Koncerty si bookuje převážně sama, na svým debutovým albu Ku (poslechněte si celou desku TADY) si nahrála všechny nástroje a vytvořila všechny beaty. CD verzi vydala na labelu Mięty Pole, za kterým stojí ona sama.

Na podzim jsme dělali koncert The Pau v Broumově. Moc se vyved a vzhledem k výše popsanýmu jsme se dohodli, že zkusíme domluvit nějaký další koncerty v Česku. Po lehkejch zmatcích je tady tahle šnůra:

16/2 Liberec – Azyl (+ Pacino, Bumfrang3)
17/2 Všetaty – Lokobar (+ Nauzea Orchestra, Ubry)
18/2 Václavice u Hrádku nad Nisou
20/2 Praha – Potrvá (+ Calvera)
21/2 Tábor – Pivnice U Zlatého lva
22/2 Brno – Bajkazyl (+ Inau)
23/2 Písek – U Vavřiny (+ Dominik Hach, Štěpán Navrátil)
24/2 Kutná Hora – Matky sobě (+ Šoumen)

Neváhejte!

Osobič