Silver Rocket

ŠÁRKA VO(I)LÁ! / volná kulturní sešlost

ÚV SRR 29. 9. 2017

ŠÁRKA VO(I)LÁ! / volná kulturní sešlost
29.9. - 30.9.
 

Šárecký údolí je zvláštní, krásný, magický místo na městskym zápraží. Táhlá nudle, kterou lemujou na jedný straně lesy a potok a na druhý desítky absolutně různorodejch stavení, od buržoasních panstev, po majákovitý "věžáky" na obzoru, skromný i míň skromný vilky s vlastním jménem na přídi až k chalupám pamatujícím začátek osmnáctýho století nebo sportovní hřiště a vypuštěný bazény.

V jedný z rozlehlejch zahrad v tzv. Dolní Šárce, kolem Domu U Tačůdy, proběhne od pátku 29. do soboty 30. září menší kulturní potlach. Budou kapely, budou básně, bude oheň na ostrově, bude veganský i masožroutí jídlo a pivo a možnost volně klábosit nebo se toulat po okolí. Doporučujeme dorazit v pátek včas, už odpoledne bude fajn program a i zahrada je příjemnější ve slunci. Ostatně, kdo chce, může dorazit už ve čtvrtek. Část programu bude i v sobotu a tak můžete pobejt až do neděle. Zatím předpověď říká, že bude teplo, příjemně, slunečno/měsíčno (https://www.yr.no/place/Czech_Republic/Prague/Lysolaje/long.html

Program je stále v progresu, ZAPOJTE SE, doražte, sdílejte. Na místo se lze dostat autobusem 116 z Dejvický nebo z Podbaby, zastávka Kalinův mlýn (na znamení). Ze zastávky se vrátit proti směru busu 200m, na zahradě je zaparkovanej modrej Ford Tranzit. Fotky zahrady domu nahttp://sarka.mysteria.cz/ (festiválek bude na ostrově, nad říčkou se tyčí skála), přesná poloha http://mapy.cz/s/cHmV 



Účast předběžně přislíbili: 
NONSEN-LUXUS, 
JANELE Z LIKŮ (https://jazz.rozhlas.cz/liberatura-s-janele-z-liku-5243409)
BÁSNÍK TICHO (když ho neodnesou marťani) http://www.revolverrevue.cz/basnik-ticho ,
SEVERNÍ NÁSTUPIŠTĚ (country- https://www.youtube.com/watch?v=5U8LiicYpno) , 
VÍT KREMLIČKA (https://cs.wikipedia.org/wiki/Vít_Kremlička), 
ESTER FISCHEROVÁ (http://www.literarky.cz/offline/u-knihovny/17775-u-knihovny-s-petrem-bilkem-23) ... 
YANUS STŘÍBRSKÝ (https://www.youtube.com/watch?v=NJ6j_pMqRV4&list=PLdFNtIrLj1wADvpHZwbY8QSJfa3eH4yCi) a 
NIKOL FISCHEROVÁ (ta už účast potvrdila, bude vystupovat v pátek v 18 hodin), možná i s HELEN (https://www.youtube.com/watch?v=VngMPBx9gWM). 
V sobotu dopoledne bude hrát ŽIVA na klávesy (takhlehttps://www.youtube.com/watch?v=O4EBK_ZdI2A hrála už v únoru a považte, že od té doby pilně cvičí). 
Program je soustředěn především na pátek, v sobotu to bude volnější a z cyklu: co kdo dá.

Pokud si vy nebo vaši známí chtějí taky zahrát, ozvěte se!

Přespat lze ve stanech, co tu máme nebo na půdě - spacáky a karimatky se můžou hodit, nějaký matrace nebo cardboard tu jsou. 

- otevřená skříň (výměna již nepotřebných oděvů a jiných věcí – doneste i vy) 

- Krajinná dílna (Land Art) (kdokoliv může realizovat háčkování na stromy, šneka z větví, pec, malbu na stěnu (barvy si přineste), nápady vítány!) 

- Výstavy (kdo si tu chce udělat výstavu fotek, maleb či jiného umění, přineste si je) 

Těšíme se.