Silver Rocket

Ultrasurf (ES) + Leto + Světlo + Laundered syrup - 30. dubna 2017 - Bajkazyl Brno

ÚV SRR 25. 4. 2017

(Skoro) Prvomájová skoro veselice v brněnském Bajkazylu

Plakát Z přístavního městečka A Coruña v Galicii (neplést s Haličí) ve Španělsku míří do Česka na turné ULTRASURF, svižný španělský garážový punk, který nadchne svou přímočarostí, veselostí a skvělejma riffama. Tři staří přátelé, co hrají prostě punk s DIY postojem a umí to tak nějak hezky od srdce, vydali nedávno svoje debutové eponymní album plné nasraných, ale vtipných textů napasovaných do muziky s mozkem, za jaký by se třeba takový Jirka Paroubek stydět nemusel.

Na koncertě v Brně, který proběhne už tuto neděli 30. dubna 2017 v Bajkazylu je doplní tři slezské kapely.

Kapelu Leto tvoří manželská dvojice Palma (zpěv, klávesy) a Indoš (kytara). Oba je možná znáte z kapely Boss a sekretářka a dalších projektů z dílny labelu MMM. Aktuálně připravují k vydání svou druhou desku Krok pro člověka. Indošova kytara v kombinaci s Palminými poetickými texty tvoří dokonalou melodickou souhru. Interní informace o nové desce říkají, že na ní objeví tentokrát mnohem závažnější texty, které se nevyhnou ani tématům smrti, a hitový potenciál slibují hned u několika dosud nevydaných kusů, které však už hrají na koncertech. Uhrančivý Palmin hlas a její roztomile fatalistické texty dost těžko hledají na české undergroundové scéně obdobu.

Kapela Světlo vydala svou první desku Sierra Madre pod hlavičkou MMM sice nedávno, ale už si z ní některá internetová rádia vybrala hitovku Pterodaktylové, která potěší nejednoho fanouška kapely Oasis, ačkoliv Noel Křenek má pořád trochu víc blíž k poctivé české zkušebně v garáži než vymydlené londýnské celebritě. V Brně se představí s novým bubeníkem, Fistem z No Artist.

Laundered syrup to je rokenrol na slezský způsob. Mají vydané dvě desky a loni si zahráli jako předkapela Dinosaur Jr. v Lucerně, letos bude jejich vrchol sezony právě v Brně. Už jenom proto, že představí také svůj nový projekt „S námi se do pece bát nemusíte“, který by měl přinést vichřici na českém trhu s pohřby.

Vstupné bude obligátní brněnská stovka, start lehce po osmé.

Za pořadatele se těší Palo a Joyce

http://losfabulososultrasurf.bandcamp.com/album/alimentando-el-polvo-ep-preview
http://www.silver-rocket.org/kapely/leto
http://kapelasvetlo.wordpress.com/grupa/
http://launderedsyrup.bandcamp.com/album/laundered-syrup-2013