Silver Rocket

Podpora pro Kliniku a demonstrace v neděli 9. dubna 2017 v Praze

ÚV SRR 4. 4. 2017

Ahoj,

Plakát píšeme Vám jako spřízněným či sympatizujícím kolektivům a skupinám s pozvánkou na demonstraci na podporu Kliniky, která se koná v Praze 9. dubna 2017 se začátkem na náměstí Míru ve 14.30. Akce skončí podvečerní party na Těšnově.

Jak asi víte, další existence Kliniky je velmi nejistá. Poté, co o budovu Kliniky velmi podivným způsobem požádala Správa železniční dopravní cesty a bez jakéhokoli projektu či jinak standardního schválení Státní dislokační komisí ji dostala, koná tahle státní instituce stupňující se kroky k tomu, aby nás z domu dostala. Tlakem na PVK nám nechali vypnout vodu, vyhrožují nám statisícovými pokutami nad rámec smluvní pokuty, která činí 1000 Kč denně, tedy doteď už nás přišla na skoro 400 000 Kč. SŽDC se domáhá klíčů a vstupu do budovy ve kteroukoli dobu. Pokusili nám zrušit smlouvu na dodávky elektřiny, ale to se jim zatím nepovedlo. Podle zpráv ze SŽDC probíhají přípravy na kompletní rekonstrukci budovy, kde by v budoucnu měli prý sídlit železniční geodeti a geodetky, což je v rozporu s platným územním plánem, který se podle všeho bude SŽDC snažit obejít. Situace je o to vážnější, že v lednu soud nepravomocně rozhodl o vyklizení Kliniky a nyní čekáme na rozhodnutí v odvolacím řízení.

My jsme připraveni za Kliniku bojovat do vyčerpání všech možností i nás samotných a doufáme, že se v tomto boji k nám připojíte či nás podpoříte. Demonstrace za Kliniku je jedním z prvních kroků naší strategie a jejím cílem je vytvořit tlak na úřady a politiky a političky. Proto potřebujeme dostat do pražských ulic co nejvíce lidí a být vidět a slyšet.

Jak nám teď můžete pomoci?

1. Zvěte na demonstraci, sdílejte fb událost, dejte si na web banner k demonstraci.
2. Nasdílejte plakáty, tiskněte a vylepte je.
3. Podílejte se na přípravě – skandovací workshop, výroba bannerů.
4. Doražte v co největším počtu na demonstraci, klidně vytvořte i vlastní blok.
5. Dejte nám vědět, kdyby někdo z vás chtěl na demonstraci promluvit.
6. Udělejte benefiční akci na zaplacení pokut.
7. Podpořte nás nějak jinak, budeme rádi/y!

Budeme se na Vás těšit na Klinice i v ulicích!

Za kolektiv Kliniky

Michael a Honza