Silver Rocket

SRR 79: BUMFRANG3 – Vidim

ÚV SRR 13. 12. 2016

Všetaty, Byšice, Vidim. Bumfrang3 jsou z kraje, kterej zeměpisně nejvíc připomíná poušť. Jediný, co se tam doopravdy hýbe, jsou vlaky, který přijíždějí a odjíždějí. Kluci z kapely jsou velmi tichý týpci. Pokud znáte jejich hood, nepřijde vám to až tak divný. Podobně jako legendární Starý mlýn v Byšicích, kde je třeba hledat počátky Bumfrang3, dodává jejich hudba prázdnýmu, tichýmu kraji melodii a naději.

V okruhu Silver Rocket je Zbýňa Moravec známá figura. Pořádal v mlýně u Byšic desítky (nebo možná stovky?) akcí, kde byly naše kapely často hosty. První dvě SRSS se odehrály právě tady (Silver Rocket Summer Slaughter a Silver Rocket Summer Snuffer), některý kapely jezdily do Byšic na soustředění a během pauzy se vždycky zasekly v dílně, kde Zbýňa donekonečna pouštěl desky ze svojí fakt hustý sbírky a neúnavně vyprávěl o The Fall, o Bowiem, o The Cure…

Je to už sice pravěk, ale každýho, kdo tam aspoň jednou tehdy byl, asi nijak nemohlo překvapit to, co následovalo. Bumfrang3 se dali dohromady v roce 2006 a v podstatě hned začali koncertovat a nahrávat. Pro tuhle kapelu je důležitá myšlenka textu, atmosféra písně, pulzující rytmika, neotřelý zvuky a postupy, který můžou, ale nemusí bourat zažitý schémata. Na Silver Rocket nevyšlo moc desek, který by tak dobře vystihovalo slovo dobrodružství. Takže tentokrát slibujeme, že tahle deska bude DOBRODRUŽSTVÍ.

„Odmítám podřizovat svůj život nějakejm stigmatům, nesouhlasím s tím, že svět není růžovej a že je třeba vyznávat styl ‚oko za oko, zub za zub‘. Zároveň si ale myslím, že člověk by měl mít alespoň respekt a cítit zemi pod nohama, když je v podstatě nepoučitelnej...” Tak tohle je náš borec Zbýňa a tahle deska nemá v katalogu Silver Rocket obdoby. Jsme moc rádi, že spolupráce se Sakraphonem nese pořád chutný ovoce.

Tracklist SRR 79:

strana A
Nemůžu
Na konci
Vidim
Ve hvězdách

strana B
Cigareta
Pravda paráda
Mácha

Dobrodružství začíná s následující ukázkou (Ve hvězdách) TADY, zbytek cesty kupujte za symbolickou cenu TADY.