Silver Rocket

MILEMARKER + SAVAK + THE ANTIKAROSHI v pátek 14. října na 007!

ÚV SRR 12. 10. 2016

MILEMARKER (USA)
SAVAK (USA)  
support: THE ANTIKAROSHI (DE)
14.
října 2016
Praha – Klub 007 Strahov
start: 19.00, vstup 300 Kč

Jednotlivá turné hned tří výrazných kapel se protnou v pátek 14. října na Sedmičce. Koncert, který startuje v 19.00, zahájí němečtí The Antikaroshi s promyšleným a tepajícím „dischordovským“ zvukem, následovat budou Savak s členy Obits, The Make-Up nebo Girls Against Boys a celý večer zakončí kultovní Milemarker, kteří se vracejí po jedenáctileté pauze.

Na přelomu 90. let 20. století a nového tisíciletí nebylo na post-hardcorové scéně mnoho podobných kapel: Milemarker do lehce strnulého zvuku punkového undergroundu přinesli (mezi prvními) syntetické zvuky drásavých kláves a tanečně-nervní beat, který dodával koncertům zběsilý nádech. Milemarker spolupracovali se Stevem Albinim, ale i s labely jako Jade Tree, Stickfigure nebo Day After: jejich živá vystoupení si získávala stále větší ohlas a desky jako „Frigid Forms Sell“ (2000) nebo „Anaesthetic“ (2001) jsou i s odstupem několika let plná překvapující vášně a nasazení. Po desce „Ominosity“ (2005) si kapela dala pauzu, která se nakonec protáhla na dlouhých jedenáct let, a během která rozjel kytarista a zpěvák Dave Laney neméně skvělé trio Auxes. Teď se ale Milemarker vrací s comebackovou nahrávkou „Overseas“ a troufáme si tvrdit, že 14. října na 007 to bude návrat více než důstojný.

Savak vznikli na troskách Obits (Sub Pop) a debutovou desku „Best Of Luck In Future Endeavors“ vypustili do světa letos. V sestavě najdete členy bez nadsázky legendárních kapel jako Nation Of Ulysses, The Make-Up, Enon, Holy Fuck atd... Za bicí usedne na tomto turné Alexis Fleisig (Girls Against Boys, Paramount Styles, Bellini, Tomáš Palucha). Těšte se na přímočarý rock s geniálními melodiemi a nakažlivým nadhledem chlapíků, kteří vědí, že tlačit na pilu by bylo tou největší chybou.

Koncert startuje už v 19.00!

Milemarker: http://milemarkerwebpresence.com/
Savak: http://www.savakband.com/
The Antikaroshi: http://www.theantikaroshi.de/