Silver Rocket

'Napiš nějaký hádanky, mám chuť něco uhodnout, třeba „jakej sport dělal bubeník z Golden Void“.'

ÚV SRR 8. 2. 2016

Torr: Turné začalo ve Švýcarsku. Moc kapel nezačíná turné zrovna ve Švýcarsku, nebo jo? Má to nějaký důvod?

Ron: Hele, máme za sebou pět koncertů, tour začalo v Anglii. Nevidím moc důvodů, proč jezdit hrát do Švýcarska, občas to bejvá pruda na hranici… asi jako jet z USA do Kanady.

Torr: Byla tentokrát taky nějaká pruda?

Ron: Mám takovej trik a zase mi to vyšlo.

Torr: Nebuď do prdele takhle tajemnej.

Ron: V zásadě jde o to, odpovědět otázkou. Takže něco jako: Hele, vy jste kapela? A já na to: Jawohl, a kde můžeme koupit dálniční známku? Nebo: Která dálnice vede do Curychu? No a oni tě pak zapomenou otravovat s nějakou prohlídkou nebo placením daně za merch.

Torr: Hele, upřímně, dělám rozhovor s tebou kvůli tomu, abych lidem přiblížil Golden VoidHoly Sons. Jako člověk, který viděl Golden Void mockrát, co nám můžeš říct o jejich hudbě?

Ron: Mě na obou kapelách hrozně baví sledovat oba kytaristy. Hrajou každej úplně jinak, Isaiah víc klasicky, Emil tak nějak po svým... Golden Void jsou veselý, Holy Sons na provaz.

Torr: Co je to provaz?

Ron: Ježiši, nic, to neřeš.

Torr: Ne, mě to fakt zajímá.

Ron: Jako že to jsou temnější songy.

Torr: Já mám provazy celkem rád, musím říct.

Torr: Jedna z věcí, který mám na Golden Void nejradši, je jejich název: Golden Void. Co ti takový název říká (jestli teda o tom vůbec přemejšlíš)?

Ron: Vždycky si vzpomenu na tebe, jak jsem ti za kvákadlo, co jsi nám minule půjčil na turné, přivezl hnědý Golden Void triko. Tys říkal, ze hnědá není dobrá barva... Kde to triko vůbec skončilo?

Torr: Hele, hrdě ho nosím, dost divně mi sedí a vypadá to, jako že mám svaly na rukou. V práci máme nějaký Řeky a vždycky se na me koukaj, jako bych byl nějakej aktivista. Píšeme si a je zrovna 21:30. Můžeš popsat, co se v klubu, kde zrovna jste, teď děje?

Ron: Vem si teda to triko na koncert a ukaž svaly. Teď hrajou Holy Sons, spiš teda jejich kytarista sóluje. Je tu tak 170 lidi, je tu celkem tma a lidi držej hubu. Klub se jmenuje Le Romandie a je v Lausanne. Švýcaři se o kapely hezky staraj, takže i polívčička byla. A zatím jsme nic neprodali, to se musím přiznat.

Torr: Protože máte jen hnědý trička.

Ron: Samozřejmě, hnědý ! Sice to není to aktivistický, ale i tak cajk. Na tomhle turné lidi nakupujou v zásadě po koncertě.

Torr: To je kapitalismus. Dívám se na zboží, hodnotím to, až pak se rozhodnu, jestli do toho investovat. Oni to pochopí, jsou taky takový, když není zrovna Black Friday.

Ron: Já teda taky radši čumim na kapelu a až po koncerte si jdu něco koupit, nechce se mi s tím tahat.

Torr: Jaký jsou kluci z kapely? Nějaký zajímavý rysy?

Ron: Golden Void: Jedenkrát manželé, jeden starej hipízak a jeden fotr od rodiny. Holy Sons: třikrát alkoholik. Dohromady veselá parta, co má ráda cestou do hotelu hlasitou muziku.

Torr: Baví se kluci s tebou v autě, nebo jen mezi sebou?

Ron: Ale jo.

Torr: Jak přesně? Čau, kolik je hodin? Nebo něco osobnějšího?

Ron: Dneska jsme třeba rozebírali s basákem Golden Void filmy a představ si, že neviděl The Deer Hunter.

Torr: Já asi ?budu chill? s Holy Sons. Jaký jsou tvoje oblíbený momenty z jejich setu?

Ron: Boha jeho, už jsem to přeci říkal. Jsou to oba kytaristi. Jako vole sleduju to a říkám si, že to asi pověsím na hřebík. Géniové!!!

Torr: Napiš nějaký hádanky, mám chuť něco uhodnout, třeba „jakej sport dělal bubeník z Golden Void“.

Ron: O jaký kapele v autě obě kapely mluví nejvíc?

Torr: To je jasný, o Sheepdogs.

Ron: Hovno, o Beatles.

Torr: Dobrá kapela.

Ron: Která z kapel hraje Bowieho cover?

Torr: Golden Void hráli Ziggy Stardust.

Ron: Ano. Co nejčastěji posloucháme ve vanu?

Torr: Ve vaně zcela určitě posloucháte CSNY.

Ron: Hovno. Stand-up comedy. Občas jedeme i tzv. „prank calls“. Chlapík volá do nějakýho mekáče nebo něco takovýho a chce po zaměstnanci, ať zkontroluje, jestli funguje fritéza, dokonce ho donutí hodit do fritézy ten telefon.

Torr: Ty krávo!

Ron: Kdo píše songy Golden Void? U Holy Sons je to jasný.

Torr: Basák, bez debat.

Ron: Hovno. Bubeník, ty vole.

Torr: Uf, tyhle lidi časem skončej jako Hüsker Dü nebo Deep Wound nebo Eagles.

Ron: Víš, co jsou poslední slova bubeníka v kapele?

Torr: Just a minute?

Ron: Čau kluci, napsal sem song!

Torr: Obě kapely už tu byly, co si myslej o Česku? Ptaj se na nějaký zajímavý věci, nebo mají nějaký zvláštní postřehy?

Ron: Emil říká o Žižkovu, že to je divný místo, si představ. Prej si tam v nějakým podniku jednou objednal burgr, a pak na něj celej personál nevěřícně koukal, jak ho pojídá. Pak mi ještě vyprávěl, jak si v jiným podniku dával rybu, která měla nějak divně vyvrácený oko. Golden Void minule v Praze začínali turné, celej den chodili po městě, pak je školil jet lag... a nakonec posrali koncert na 007. Jinak si myslím že mají Prahu i Čechy rádi, ale možná je to jen proto, že maj jako řidiče mě.