Silver Rocket

SILVER ROCKET SUMMER SOULKOSTEL: doprava

ÚV SRR 28. 5. 2015

Haló! Další info ohledně Silver Rocket Summer Soulkostel! Zatím nám nic nepíšete (kromě pičusů, co si na sociálních sítích stěžujou na pantofle - MÁTE SMŮLU!), takže předpokládáme, že je všechno jasný: spaní, parkování, sraní, chcaní i pantofle. Následující text se týká ne-motoristů - jak se vlastně kurva dostat do takový prdele světa? Dopravní souvislosti se budou dobře vysvětlovat, pokud si zároveň kliknete na TUHLE MAPU.

VLAKEM A PĚŠKY
Ve Vernéřovicích bohužel není vlaková stanice. Poloha Soulkostela vůči železnici ale není úplně ztracená – máte-li rádi lehkou turistiku, nabízí se hned čtyři stanice v téměř totožný vzdálenosti, ze kterejch je možný k Soulkostelu dojít do hodiny pěšky. Z Prahy vyjíždí každou sudou hodinu (6.11, 8.11 atd.) spoj, kterým se dostanete s jedním přestupem ve Starkoči za cca 3,5 hodiny do jedný ze stanic níže. Každou lichou hodinu je nutný počítat s přestupem navíc v Hradci Králové.

1) Výstup v Teplicích nad Metují městě
K dosažení zastávky Teplice nad Metují město je nutný absolvovat jeden přestup navíc: v Teplicích nad Metují vysednete z vlaku z vnitrozemí a vydáte se lokálkou směr Adršpach a Trutnov. Vystoupíte hned na první zastávce. Pod vámi uvidíte ono „město“. Bude tady otevřená alespoň jedna restaurace (Restaurant RV; ano, to je název) a najdete tady i několik obchodů. Potom se od železničního viaduktu vydáte po červený značce směrem ke Studánce, kam přijdete po 4,3 km od lesa. Můžeme doporučit.

2) Výstup v Bohdašíně
Je to nejblíž, 3,9 km po zelený a potom po červený turistický značce. Bohužel tady zastavují ale asi jenom dva vlaky denně. Po cestě vůbec nic nepotkáte. Nedoporučujeme.

3) Výstup v Březové u Broumova
O trošku lepší možnost než Bohdašín. Po modrý a červený značce je to k Soulkostelu 4,2 km. Modrá značka vás přivede do středu Vernéřovic, kde můžete navštívit alespoň místní hospodu nebo obchod s potravinama. Taky poznáte část Vernéřovic. Staví tady o několik vlaků víc než v Bohdašíně, ale i tak spíše nedoporučujeme.

4) Výstup v Meziměstí
Tady staví všechny vlaky, protože tady buď končí nebo se musí k pokračování do Broumova otočit. Obrovská stanice má v útrobách (kromě tělocvičny nebo divadelního sálu) i nádražní restauraci, kde dostanete pivo a asi i něco smaženýho k jídlu. Nedaleko je hospoda U Šlechtů (IV. cenová s Tipsportem) nebo restaurace Švejk. Sice je to franšíza sítě švejkovskejch restaurací, ale asi se tady rozumně najíte (a dokonce i za pražský ceny). V blízkým okolí jsou i dvě samoobsluhy a několik dalších obchodů. Potom se už můžete vydat na 4,6 km dlouhou túru po červený značce k Soulkostelu. Budete mít to štěstí, že v půli cesty narazíte na hospodu ve Vernéřovicích a prohlídnete si vesnici. Z toho důvodu doporučujeme jako nejlepší volbu.

VLAKEM A AUTOBUSEM
Pár kilometrů pochodu lze ukrojit autobusem. Doporučujeme dojet do Meziměstí, kde je přímo před železničním nádražím autobusová stanice. Vezměte bus směr Teplice nad Metují a vystupte na zastávce Vernéřovice, škola. Poté už zbývají k Soulkostelu jenom dva kiláky. Bacha! Autobus jede ve směru Teplice nad Metují a pak teda i opačně. Přestup by mohl být i tam, ale v Teplicích nad Metují bude v tý době velká uzávěra silnice spojená s dlouhou objížďkou. Proto doporučujeme jenom směr od Meziměstí.

AUTOBUSEM A AUTOBUSEM
Blázni můžou využít přímý autobusový spojení Praha – Broumov. Po čtyřech hodinách vypadnete zkoprnělý z autobusu v Broumově, kde si musíte přestoupit na autobus do zastávky Vernéřovice, škola. Přímej autobus Praha – Broumov jede z Florence několikrát denně.

Další texty k SRSS:
SRSS:
pantofle, sraní a chcaní TADY
SRSS: parkování TADY
SRSS: spaní TADY
SRSS: Rozhovor s New Dog TADY 

Broumovsko - Modli se a pracuj: TADY