Silver Rocket

Palahniuk a Kurac v pátek 28. listopadu 2014 v Kolíně

ÚV SRR 25. 11. 2014

Čau a dobrý den,

Plakát nebyl to žádnej propracovanej dlouhodobej dramaturgickej úmysl, ale poslední dobou se nám ty večery v Káčku tak nějak hezky tematicky nezdvojujou. Aneb první indicie na pátek. Zveme na KuracPalahniuk.

Palahniuk sou pro nás jednim z objevů letošního roku. Což kromě nespornejch kvalit kapely svědčí trochu i o našich (ne)rozhledech, protože de o šest let fungující těleso. Je to nahlas, je to rychlý, je to chytrý, je to emo. K tomu ale ještě připočtěte to nejpodstatnější. Je to uvěřitelný. K takovýmu verdiktu se člověk často propracovává. V tomhle případě stačilo stoupnout si na Sedmičce do první lajny a podivat se zpěvákovi do vočí. Skončilo to propocenym svrškem a hrdym vlastnictvym trika Palahniuk. Přiďte si v pátek taky jedno pořídit.

Jejich mamy jim kupily nové boty. Oidipovskej komplex? Možná. Nebo spíš určitě. Voni a Ozzy Osbourne – nikdo nezpívá o mamce líp. Oslí můstek pičo a sme u hardrocku jedna báseň. Hardrock, to na ně sedí. A ty sedumdesátky, zlatej věk tohohle žánru, tam sou slyšet silně, to mi neřikej že ne. Původně byli dva – asi se po někom vopičili či co – basa a zpěv Ondřej, kterej skoro pokaždý vypadá, že se do pěti minut musí ukrutně poblejt, a Toro, kerej má víc kapel, než tvoje mama sladkejch slov pro svoji ratolest. Pak přibrali Pala, co svojí kytarou krájí a řeže ten těžkej, hutnej monolit do úhlednejch plátků a servíruje vám je na talířky z míšeňskýho porculánu. Je to čim dál tim lepší. Dámy a pánové, těšte se na Kurac a nechtějte vědět, co to slovo znamená.

A prosba na závěr. Až si tentokrát budete ve čtvrtek večer celý natěšený chystat outfit na páteční kulturu, proberte rovnu šatník a vemte pár starších kusů (nejsme vybíravý, ale pánský táhnou víc) s sebou do Káčka. Pomůžete lidem, který ten šatník nemaj.

Díky a na shledanou!

Holubi

bandzone.cz/palahniuk
antoninkurac.wordpress.com