Silver Rocket

Dimitar + Palahniuk + Travis O'Neil – sobota 13. 12. 2014 – Draháňská Wolkerovka

ÚV SRR 23. 11. 2014

Čau!

Plakát V sobotu 13. prosince děláme s Hluchem akustickej koncert. Koncepce je následovná: mělo jít o větší, nebo menší (to ukážou až další nápady), sérii akustickejch akcí, odehrávajících se na různejch chatkách, lesních bufáčích, periférních nádražkách, zkrátka na místech, na který až budete vzpomínat, tak by se vám mělo asociovat to pozitivní, co s sebou zima přináší. Praskání v krbu a sálavý teplo s netradiční vůní dřeva, příroda okolo, parta kámošů, co se sešla proto, aby oprášila starý halekačky za doprovodu španělky.

První z koncertů se uskuteční za Bohnicema v Draháňskym údolí u nás na chatce. Protože jí stavěli lidi z Wolkerovky, bral se v potaz i eventuální provoz místa coby prostoru pro malý koncerty. Jeden už se tam na jaře odehrál a bylo to něco, na co strašně rád vzpomínám. Venku se udělal oheň, otevřel se bar, přišlo tak dvacet lidí a komu se večer nechtělo zpátky do civilizace, ulehl do připravenýho spaní, zůstal na snídani a ráno dal třeba procházku po Bohnickejch skalách. Tuhle akci uděláme zrovna tak. Táborák venku, krb vevnitř, žranice, chlastanice, halekačky a kdo chce, tak spaní a ráno třeba vejlet. Náklady na koncert nejsou nijak závratný, takže je potáhnem z baru a z jídla (donesená kalba podporována). Vstupný teda místo peněz bude trocha dříví na zátop (rozuměj: po cestě k nám popadneš klacek a z něj se pak udělá venkovní táborák).

Kapely, který zahrajou, sou:

Dimitar – Marťánek z krabičky na doplňkový vitamíny, milovaný dětmi, dospělými, trestanci, polskými katolíky, zkrátka námi všemi. Čekej intimní zpověď kluka jako ty.

Palahniuk – Zahrajou svůj set akusticky. Jestli máte za to, že už máte tuhle kapelu přečtenou, tak vřele doporučuju v týhle verzi. Je to, jako byste je ještě nikdy neslyšeli. Přitom všechno plnohodnotně funguje.

Travis O'Neil – Irskej farmář, co se změnil v pražskýho bohéma. Ukažte mi na člověka s víc sexy CíVí-čkem. Slovo halekačka je v tomhle případě synonymem pro slova óda a oslava. Mysli na Chucka Ragana a putyku, která celá sborově zpívá věci, co mluvěj z duše, ať už tady, v Dublinu, nebo kdekoli jinde.

Začne se drobet dřív, asi tak v pět, panč tou dobou je ještě aspoň trocha světla a nebudete tím pádem bloudit po tmě. Jestli ale budete chtít ještě večer zpátky, tak určitě doporučuju baterku. Cesta bude vyznačená směrem od zastávky Praha Zámky (bus 236 a přívoz z Prahy Sedlec) a ze zastávky Staré Bohnice (bus 102). Hledej klasický krepákový fáborky. Pro jistotu ještě přikládám mapu internetovou: http://www.mapy.cz/s/e0GW .

Tak na viděnou v lese…

Vojťák