Silver Rocket

SRSS 2014: Kurac

Abuch feat. Töhötöm 21. 8. 2014

Tisíckrát omílaný vysvětlení pro nás jednoduše srozumitelný přesmyčky, pořádek v tom musej udělat až naštvaný Albánci na urban dictionary.

"...is a word meaning dick in the serbo­‑croation (bosnian, montenegrin, serbian, croation, etc.) language.
albanians do not fucking use that word, dipshit. i am half albanian and we say kar or kari."

idi pusi moj kurac kurvo i onda, idi napravi mi kafu.

Někomu se doma válí basa takovym nesmělym způsobem, její majitel též nemluvný, kapelu žádnou nemá, rád cestuje vlakem po Evropě, a najednou prásk. Blesk z čistého nebe a teď nevim, jestli si celé tohle omylem nespojuju jako historku s úplně jinou kapelou z Brna, ale asi tam takhle ty kapely vznikaj. Prostě se z ničeho nic najednou vytvoří nějaká proláklina, lup a je tu kapela, která hraje na prvnim koncertě se suverenitou, jako by to dělali už deset let. To byl aspoň můj zážitek z prvního koncertu KURAC na Sedmičce a pak z druhýho koncertu na Sedmičce a v sobotu teda v jablunkovském lese předvedou předpokládám něco, co bude na tuhle zkušenost navazovat.

Popište hudbu: dávám si nesnadný úkoly projít minovym polem nástrah přirovnání k Akimbo, Zkoušce sirén nebo Helmet a doházim k tomu že muzika je to spíš emotivně orientovaná, podpořená hřmotnejma bicíma, rozkrájená ostrýma kytarama, ale hodí se na headbanging i stagediving.

Tahle původně dvojčlenná, ale teď už delší dobu tříčlenná kapela má nepochybně větší část kariéry před sebou, hluk kterej generuje, teprv brousí její tvar do uchopitelnejch proporcí, proto už připojuju jen Töhötömův postřeh, kterej zasílá telegraficky z Horních Uher:

Hele, musim připojit pár slov ke kapele, která podle mě musí oslovit každýho už je tim, že se jmenuje vlastně "Péro". Viděl a neviděl jsem je dvakrát, v obou případech na Sedmičce. Bylo to pokaždý stejný: Toro s Ondřejem Křenkem se ploužili s nepřítomným výrazem po klubu, pozdravili jsme se, já pak zasednul vybírat vstupný a oni šli trpět na pódium. Začali, a na mě se po schodech vyvalil zvuk, kterej mi sice neumožňuje napsat něco chytrýho o jejich hudbě, ale kterej mě ani vteřinu nenechal na pochybách, že to jsou fakt čuráci, v nejlepším smyslu slova. Co jsme slyšel, to byly moje KOŘENY: dunění basy, hladina hluku nad úroveň normality, likvidace bubnů. A teď uvažte, že u vchodu na Sedmičku slyšíte tak asi 40 procent toho, co se ve skutečnosti na pódiu odehrává. Tohle v roce 2014? Geniální! Jak řiká klasik: "Anarchisti? Ne, tohle jsou NIHILISTI."

P. S.: lovim tu wifi po nějakejch cikánskejch hernách normálně.

SRSS 2014
SRSS 2014: Úvodní slovo k Silver Rocket Summer Slezsko
SRSS 2014: Místo činu – Jablunkov
SRSS 2014: Typologie Slezanů

SRSS 2014: Svibice, Morovo nemísto
SRSS 2014: UNNA
SRSS 2014: D2ti de3t2
SRSS 2014: Planety
SRSS 2014: Laundered Syrup
SRSS 2014: Mapa kapel
SRSS 2014: Kobietka praktyczna – praktické informace k Silver Rocket Summer SRSS 2014: Leto
SRSS 2014: Peleton
SRSS 2014: Kurac