Silver Rocket

NEW DOG: Zima přišla až s touhle deskou

ÚV SRR 7. 2. 2014

Tahleta zima byla až doteď celkem o ničem. I když to v širokém okolí vyvolávalo spíš nadšení, mně se to vůbec nezamlouvalo, fakt ne. Zima přece musí přijít. Ta pravá, se sněhem a viditelným mrazem všude kolem. Nakonec přišla, i ten sníh. Zrovna ten den, co jsem si prvně pustila tuhle desku - New Dog. Jak kdyby se čekalo na to, až si ji konečně pustim.

Nešlo jinak, než vzít psa a jít čerstvě zasněženými Kohoutovicemi i s New Dogem. Ono to k tomu celkem jasně vybízí, ale ten večer mi fakt přišlo, že přesně pro tyhle situace Anar ty písničky napsal. Na jednu stranu se můžou zdát jemné, uklidňující a ospalé, ve skutečnosti jsou ale krutě pronikavé - stejně jako mrazivý vzduch, který se z dálky jen tak lehce třepotá pod světly městského osvětlení, ale zároveň pěkně řeže do rukou. Stejně tak se mi tyhle songy hned první opravdový zimní večer dostaly celkem rychle pod kůži. A doufám, že tam vydrží, aspoň než přijde obleva.

Vlastně se z toho stal rituál. Noční procházka se psem, musí být New Dog. Když se ozve začátek Sleeping Bag, „dreams not over yet, but I’m waking up“, jsem na cestě do kopce. A na konci Slow Drifting, jak vlastně skoro až veselá písnička vygraduje do nářezu bicího automatu, což pak pokračuje ještě v Dog Bite, jsem nahoře a mám pod sebou výhled na celé Kohoutovice. Ideální čas na cigaretu. Než se vrátím domů, dohraje mi celé album. A uteče to, ani nevím jak.

Poslechni si TADY.