Silver Rocket

Laundered Syrup – Laundered Syrup

ÚV SRR 24. 9. 2013

Na MMM vychází nový release – jde o nahrávku kapely, která když hrála poprvé v Brně, proměnila sklepní prostor Skleněné louky na kůlničku na laminované dřevo. Beze srandy – nezahráli ani jeden song, prostě se zjebali tak, že akorát rozkopali bicí a rozšmelcovali kytary. Seattle ve 21. stol.? Jo, ještě to existuje.

Chlapci z Beskyd (v případě dvou z nich dokonce ze samotného srdce Goralie – Jablunkova) ale nezaháleli a začali se věnovat taky víc riffům a bubenickým sólům než riotu (i když, kdo dneska ještě pije krabičák?). Po pár letech už nebylo jejich pozvání na koncert sázkou do ukrajinské loterie a nahrávka byla další logický krok.

Nadržení jak stepní koza u patyku (slezské přísloví) ji vypustili do světa na konci astronomického léta 2013 tak, jak ji dostali ze studia – neotagovanou, nepojmenovanou. "Já jsem jim volal, ale oni jsou v knajpě, tak na to serem," sdělil jejich agent Indoš. A tak na to serem.

Ostatně, nahrávka vyjde i na kazetě, celá se vešla na jednu stranu. Chlapi nevěděli, co s tím, na split se nikdo vhodný nenašel (Ozzy neodpovídal na esemesky), tak se rozhodli udělat split sami se sebou. Když jsme se jich ptali, co jim máme napsat za promo kecy, řekli, že třeba to, že Palo (basa) je z Třinca (urážka jak svině!) a že žerou papuče (metafora mimo ontologii).

Možná, že po téhle nahrávce někdo založí 563. revival Black Sabbath. My budem rádi, když si to na mamamrdamaso.org aspoň stáhnete a dáte téhle ropuše slezského rokenrolu šanci.

MMM

Laundered Syrup promo spot - video