Silver Rocket

BI-MARKS (USA) + GHOST MICE (USA) + TALES OF ERROR + PELETON - 18. května 2013, Praha, Modřanský bike/skate park (sobota odpoledne před SHELLAC)

ÚV SRR 14. 5. 2013

(zastávka tram. Černý Kůň a dál po fáborkách)
Start: 14.30
Vstup: dobrovolný

V sobotu odpoledne 18. května proběhne koncert na bikové a skate rampě v Modřanech na břehu Vltavy, což slibuje dost nevšední zážitek. Čekají nás parádní kapely, které budou hrát přímo v rampě, vegan grilovačka, volná zábava na čemkoliv, co jezdí, a tak celkově příjemná letní nálada napumpovaná hlučným punkrockem.

Ten budou mít na starost hlavně portlandští výrostci BI-MARKS (Sabotage Records) a jak jsem nad tím tak přemýšlel, těžko to mohlo v tomto ohledu vyjít líp. Bi-Marks se s tím nemažou ani na deskách, ale jejich koncerty jsou dost vyhlášený a to právě i tím, že hrajou všude a za jakýchkoliv okolností a jejich likvidační hc/punk tak dostává totální autenticitu. Členové Nerveskade a dalších mladých PDX kapel a jejich reinkarnace toho nejlepšího z Rich Kids on LSD, Wasted Youth nebo Adolescents zahrané se současným drivem kapel jako Direct Control, ale s mnohem větším citem pro melodické kytarové nápady. Od začátku do konce totální non stop jízda v duchu toho nejlepšího hc/punku napříč celou jeho historií doplněná o skvělé břitké texty plné frustrace a vzteku. Fakt těžko byste hledali lepší kapelu na odpolední koncert u řeky ve skate rampě, tohle bude prostě jízda, ale nebude to rozhodně všechno.

Další velmi zajímavou kapelou budou GHOST MICE, skvělý akustický folk punk s unikátní energií, který vychází na Plain-it-X Records a No Idea a do celého konceptu se hodí úplně skvěle. To pak jednozanečně platí i o TALES O ERROR, kteří jsou podle mě v současnosti nejlepší živou hc/punk kapelou u nás a jsem přesvědčenej, že tohle místo jim sedne skvěle!

Celá akce začne okolo 14.00 vegan grilovačkou, popíjením a kecáním, vemte si sebou cokoliv, co se dá ugrilovat a je to vegan, sníst nebo vypít, dále kola, skateboardy, kolečkové brusle a další jakékoliv podobné propriety, klidně nějaký hudební nástroje atd, je to fakt na vás. Kapely začnou hrát někdy kolem 15.00 a skončí max. v 18.30, aby se dal pohodlně stihnout koncert Shellac na Dobešce, která je mimochodem kousek. Chceme prostě zkusit zorganizovat takové otevřené hard core matinee v trochu jiném prostředí a přinést trochu života do města. Jak to bude fungovat, je dost i na vás. Tak se nebojte dorazit!!!!!!

twoheartsarebetterthanone.blogspot.cz/2012/02/sabo49-bi-marks-golden-years-lp.html
facebook.com/pages/Ghost-Mice/213115668698813
talesoferror.bandcamp.com

Souřadnice místa konání: 50°0'57.317"N, 14°23'54.543"E
Počasí: Modřany