Silver Rocket

SILVER ROCKET SEKTA: ZUTRO – PONK

ÚV SRR 19. 9. 2012

Hezky se nám to rozrůstá, máme tady šestýho člena Sekty. A po minulý akvizici samorostlýho solitéra tu máme tentokrát kapelu, kterou asi všichni znáte a kterou moc z vás nikdy na pódiu nevidělo, protože jsou to prvotřídní povaleči. Ale když se zvednou ze sofa, dějou se věci! Zutro!

Zutro jsou obyvatelé jižních krajů naší země (pro hnidopichy: Blatná, Písek, Budějovice). Nejsou to žádný zelenáči, my vám tady předkládáme už třetí záznam jejich muziky (hledejte i ty starý, stojí to za to). Hrajou divnou hudbu, někdy složitou jako blázen (ano, ten jih), jindy zase příjemně „primitývní“, a jejich basák (nebo kytarista?) 2075 (jinak taky nejlepší a nejfanatičtější návštěvník koncertů na světě) hraje dokonce na cosi, čemu říká barytonkytara. My nevíme co to je, tyhle věci necháváme muzikantům, ale hraje mu to jako bůh.

onstage

Zutro to hrajou v sestavě svatý trojice, od začátku to s 2075 táhne kytarista Zvonek, poslední naskočil do kapely bubeník Dzouza, aby nahradil trochu nekomunikativního automatickýho bubeníka, čímž si Zutro stoupli do řady kapel jako Big Black nebo The Jesus Lizard, který se taky občas spoléhali na stroj, aby nemuseli poslouchat kecy o paličkách.

2075 a fotbal
2075 se to snaží protáhnout mezi nohama

Další řeči jsou zbytečný. My pánům ze Zutro bezmezně důvěřujeme od památnýho koncertu v brněnský Zbrojovce, kdy nám spadla čelist poprvý a už se v podstatě nevrátila na místo. Na Ponku najdete ležet sedm věcí, pocházejících zhruba z posledních dvou let. Zavání to uměním (dvojdílnej song, sjednocený a seřazený texty věnovaný pitomcům vně i uvnitř vlastní existence, promotaný názvy, na konci instrumentálka), ale nenechte se zmást, je to vynikající.

Dzouza a umění
Slova jsou zbytečný...

První věc, Dveře, je plná zajímavejch zvuků a deklamace, aby nakonec zaburácela zcela ve stylu Shellac. Další krok je krátká, intenzivní a skvělá. Následující Díry jsou jako ementál, se zpěvem připomínajícím nejlepší doby Majkláčů. Mozek je hodně překvapivej a navodí silnou atmosféru napětí, který se jen přeleje do dvoudílnýho opusu První půlka (zeď)Druhá půlka (boty): a tyhle dvě věci jsou něco jako prvotřídní akční film, přísnej, krutej a spravedlivej, vrchol celýho alba. Desku pak bez velkejch řečí uzavřou Nový místa. Celý je to hodně neklidný, příjemně nasraný a prvotřídně vynikající.

Stahujte tady. Pokud cejtíte nutkání za tuhle nahrávku zaplatit, pište na tuhle adresu.

ponk