Silver Rocket

REVEILLE (FR) + OTK, 18. března na 007

ÚV SRR 15. 3. 2010

Reveille, OTK, Robes et Manteau
Klub 007, Praha, 18. března 2010

Po Evropě každý den a každou noc krouží a hraje spousta kapel, o kterých jste nikdy neslyšeli, i když byste měli, protože hrajou sakra dobru hudbu. Kolem nás je spousta maniaků, který jsou ochotný věnovat všechnu energii hudbě, tvorbě a cestování – tomu ovšem jen s jediným účelem: zahrát lidem svojí muziku. Jeden z takhle postiženejch se jmenuje Francois Virot a je z Lyonu. Francois je produkt internetovýho věku: muziku začal poslouchat v sedmi letech (to měl nejradši Bryana Adamse), v devíti přesedlal na Melvins a The Jesus Lizard a ve dvanácti si oblíbil The Ex. Tou dobou už dávno měl svojí crustovou kapelu, ve dvaceti toho měl naposlouchanýho víc než jiný lidi za celej život a věděl, že jeho cesta vede po všech možnejch a nemožnejch místech, kde se dá hrát. Hudba je v jeho případě zjevný poslání.

Francois bubnuje v pop-noisové kapele Clara Clara, když nebubnuje, objíždí Evropu se španělkou v ruce (a mimochodem je to výjimečnej zpěvák s víc než zajímavým hlasem) a hraje kdekoliv, kde ho nechaj, nahrává desky svoje i jinech kapel, bookuje koncerty – a když toho nemá dost, zakládá další kapely. Reveille jsou tak jen jedním z projevů jeho nepokojnýho a talentovanýho ducha: Francois se tady chopil kytary, a spolu s Lisou Duroux za bubnama hrajou originální introvertní a překvapivou hudbu, která může připomenout třeba That Fucking Tank, Chevreuil nebo Dazzling Killmen.

Vrána k vráně si sedá, a tak na pražský zastávce evropskýho turné Reveille jim budou dělat společnost OTK, v jejichž světě se bude Francois nepochybně cejtit dobře. Na pódiu je doplní ještě projekt Francoisova bratra (a spoluhráče z Clara Clara) Charlese s názvem Robe et Manteau. Nabídnou přiměřeně podivný elektronický zvuky, živý bicí a k tomu trochu francouzskýho zpěvu... Tohle vypadá na možná na první pohled přehlédnutelnej, ale potenciálně nezapomenutelnej večer.

http://www.myspace.com/reveillereveille
http://www.myspace.com/otka